Life

Trucuri geniale cu hârtie igienică. Cum poți crea cu ajutorul ei răsaduri de fructe și legume

Cum să obții răsaduri de fructe și legume cu ajutorul hârtiei igienice. Trucuri geniale, pe care mulți le aplică. Știai despre ele?
18.06.2024 | 19:20
Trucuri geniale cu hartie igienica Cum poti crea cu ajutorul ei rasaduri de fructe si legume
Trucuri utile cu hârtie igienică. Sursa foto: CSID
ADVERTISEMENT

Trucuri geniale cu hârtie igienică. Trebuie să le încerci numaidecât. Cum îți poți crea acasă o mică grădină, chiar cu ajutorul acestui produs. Iată câteva sfaturi despre cum să dezvolți răsaduri de fructe și legume.

Trucuri geniale cu hârtie igienică. Cum să obții răsaduri de fructe și legume

Hârtia igienică poate fi un mediu prielnic pentru dezvoltarea de fructe, legume sau diferite plante. De cum auzi acest lucru poate părea greu de crezut, dar când vei vedea că poate deveni realitate, orice urmă de dubiu poate dispărea.

ADVERTISEMENT

Inclusi la școală copiii învață la anumite materii cum să creeze o minicultură cu ajutorul hârtiei igienice. Pentru a vedea rezultatul, trebuie să ții cont de anumiți pași, să urmărești evoluția plantei și să aibă multă răbdare.

Fructul, leguma sau planta nu vor răsări peste noapte. Mai ales că este important și mediul în care se dezvoltă. Nicidecum nu vor crește într-un mediu întunecat, umed, prea rece sau prea încâlzit. Totodată, trebuie ținute departe insectele care pot strica evoluția.

ADVERTISEMENT

Într-un filmuleț al paginii de TikTok, Creative Explained, este detaliat pas cu pas procesul de însămânțare a unei lămâi, cu ajutorul unei semințe, a scorțișoarei și a unei cantități mici de pământ, dar și a unei cantități mici de apă.

Luați o bucată de hârtie igienică, stropiți-o cu apă și peste așezați un sâmbure din lămâie. Stropiți cu puțină scorțișoară deasupra, deoarece este anti-fungică, adică va preveni apariția bolilor menite să strice plantațiile, inclusiv mucegaiul.

ADVERTISEMENT

Răsad de lămâie cu ajutorul unei hârtii igienice

Mai departe, împăturiți hâtia igienică și o puteți pune într-un tub de hârtie igienică. Acesta se umple cu pământ, apoi se adaugă totul într-o pungă cu fermoar, specifică de obicei în laboratoare. Așezați totul într-un loc nici prea întunecat, nici prea luminos și așteptați să iasă primele componente ale răsadului.

Când apar rădăcinile răsadului, îl puteți introduce deja în pământ. Dacă nu stați la curte, aveți ca opțiune achiziționarea unui ghiveci de mari dimensiuni, doar că trebuie să acordați o atenție mai sporită culturii.

ADVERTISEMENT

Lămâile sunt foarte eficiente pentru întreg organismul. Aceste fructe sunt bogate în vitamina C, despre care se știe că este responsabilă de întărirea sistemului imunitar, adică ne protejează de viruși, bacterii și orice afecțiune care ne poate îmbolnăvi.

ADVERTISEMENT
Tags:
Antrenor nou în Superliga! A semnat cu 2 zile înainte de startul sezonului:...
Antrenor nou în Superliga! A semnat cu 2 zile înainte de startul sezonului: „Bun venit!”
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să...
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Povestea elevului de la Centrul de Detenţie care a luat 10 la Matematică...
Povestea elevului de la Centrul de Detenţie care a luat 10 la Matematică la Bac. Visează să dea la Drept
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a...
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a părăsit România, unde a venit pentru a-şi vedea tatăl la azil!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
HARTA URȘILOR din ROMÂNIA! Unde e PERICULOS să MERGI
HARTA URȘILOR din ROMÂNIA! Unde e PERICULOS să MERGI
Răsturnare de situație. De ce a murit tânăra atacată de urs la Bușteni....
Răsturnare de situație. De ce a murit tânăra atacată de urs la Bușteni. Medicii au stabilit totul
Drumul care îi scapă pe șoferi de traficul infernal. Acces mai rapid spre...
Drumul care îi scapă pe șoferi de traficul infernal. Acces mai rapid spre mare
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o...
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o cameră de hotel din Milano. ”S-a dus inocența! Pe urmele mamei, din păcate”
„Cum să îi fie ruşine?” Reacția lui ÎPS Teodosie, după ce o femeie...
„Cum să îi fie ruşine?” Reacția lui ÎPS Teodosie, după ce o femeie căsătorită s-a plâns de o situație care pare rușinoasă pentru familia ei
Secretul longevității Sofiei Vicoveanca, la 82 de ani: „Eu mănânc fructele, nu le...
Secretul longevității Sofiei Vicoveanca, la 82 de ani: „Eu mănânc fructele, nu le storcesc pe față!”. De ce se ferește total, ca să nu-și distrugă vocea?