Life

Trucuri pentru un machiaj perfect: pregătirea tenului în sezonul rece și tehnici pentru a ascunde ridurile

Trucuri pentru un machiaj perfect, de zi sau de seară. Cum pregătim tenul în sezonul rece și ce tehnici pot fi folosite pentru a da un efect de lifting al feței?
02.12.2021 | 12:11
Trucuri pentru un machiaj perfect pregatirea tenului in sezonul rece si tehnici pentru a ascunde ridurile
Trucuri pentru un machiaj perfect. Cum pregătim tenul în sezonul rece, înainte de make-up Sursă foto: Instagram/ Diana Stoica
ADVERTISEMENT

Când vine vorba despre frumusețe, femeile au grijă să apeleze la cele mai noi tehnici. Machiajul joacă un rol foarte important, așadar este nevoie de o atenție sporită atunci când reprezentanta sexului frumos se așează pe scaunul make-up artistului și își dorește o transformare.

Machiajul trebuie adaptat în fruncție de trăsăturile feței, fie că vorbim despre un make-up natural, fie despre unul spectaculos. Există o mulțime de tehnici prin care unele detalii pot fi ascunse sau evidențiate, după caz.

ADVERTISEMENT

Machiajul nu trebuie să fie făcut în grabă

Primul și cel mai important sfat dat de make-up artiști este că machiajul nu trebuie efectuat pe grabă. Pielea nu trebuie să fie întinsă atunci când produsele de make-up sunt aplicate, pentru că acest lucru va duce la un rezultat nu tocmai dorit, iar machiajul nu va arăta așa cum trebuie.

Trucuri de machiaj pentru a ascunde vârsta

Există câteva lucruri care trebuie neapărat luate în considerare atunci când tenul este matur, cu câteva riduri. Culorile folosite pe pleoape trebuie să fie mate, iar înainte de machiajul feței este necesară aplicarea unor creme hidratante, măști sau chiar primere speciale pentru cearcăne.

ADVERTISEMENT

“Pentru a ascunde vârsta, se folosește metoda de lifting, pe care o poți face prin contouring. La femeile cu ten matur se insistă foarte mult pe primerul pe care îl folosești și pe produse, ca să nu accentueze ridurile. Totul trebuie să fie mat în zona ochilor, ca să nu evidențieze ridurile de pe pleoape, pentru că acolo sunt în general mai pronunțate. Pentru față se folosesc produse cu un aspect cât mai natural. Pentru îngrijirea tenului se folosesc bazele: creme hidratante, măști, anumite primere speciale pentru zona cearcănelor”, spune Diana Stoica, make-up artist, pentru FANATIK.

Machiajul în sezonul rece

Iarna, tenul are nevoie de multă grijă. Dacă ai tenul predominant uscat, dar nu numai, este necesar să folosești, înainte de machiaj, o cremă de zi, SPF (cremă cu factor de protecție solară) și un primer. De asemenea, este indicat să folosești zilnic creme hidratante, mai ales în sezonul rece, potrivit make-up artiștilor.

ADVERTISEMENT

Foarte important este ca atunci când tenul este unul cu probleme, să îi spui make-up artistului despre ele și ce indicații există din partea dermatologului, dacă este cazul.

Noi tehnici pentru machiajul sprâncenelor

Sprâncenele au un rol foarte important! La fel ca în cazul machiajului pleoapelor, au apărut o mulțime de tehnici pentru a fi aranjate. Așadar, mai nou, în cazul sprâncenelor este folosit un gel/ceară care practic le lipește și apare efectul de fixare.

ADVERTISEMENT

De ce se folosește această metodă? Pentru a ajuta la ridicarea privirii, deoarece colțul sprâncenei dispare, dând efect de lifting.

Machiajul sprâncenelor în cazul femeilor cu fire de păr rare

Există și situații când firele de păr din sprâncene sunt rare sau chiar inexistente, de cele mai multe ori din cauza pensatului excesiv. Make-up artiștii au sfaturi și pentru asta.

“La femeile mature contează foarte mult să fie desenate sprâncene ok, pentur că sunt multe femei în vârstă care, efectiv, nu au sprâncene. Conteaza mult blush-ul. Este important să fie un echilibru”, mai explică Diana Stoica.

ADVERTISEMENT