Life

Trucuri pe care ar trebui să le cunoască toate gospodinele. Ce să facă pentru ca murăturile să nu mai aibă floare

Multe gospodine se confruntă cu această problemă. Vă prezentăm câteva trucuri pentru a evita neplăcerile.
03.09.2021 | 19:09
Trucuri pe care ar trebui sa le cunoasca toate gospodinele Ce sa faca pentru ca muraturile sa nu mai aiba floare
Trucuri pe care ar trebui să le cunoască toate gospodinele. Ce să facă pentru ca murăturile să nu mai aibă floare. Sursă foto: pixabay.com
ADVERTISEMENT

Aproape toate gospodinele s-au confruntat cu această problemă. De regulă floarea deasupra murăturilor se formează dacă borcanele nu au fost bine sterilizate.

În acel moment saramura se tulbură, legumele devin moi și își schimbă gustul

Există câteva trucuri la care puteți apela pentru a scăpa de această problemă.

Trucuri pe care ar trebui să le cunoască toate gospodinele

Floarea care se formează deasupra murăturilor este un fel de mucegai. Apare în cazul în care s-au făcut câteva greșeli. Borcanele nu au fost bine sterilizate, capacele nu s-au închis perfect sau legumele nu au fost spălate bine. Există câteva trucuri la care gospodinele pot apela.

ADVERTISEMENT

Legumele alese pentru a fi puse în borcane trebuie să fie sănătoase. Să nu prezinte lovituri sau zgârieturi. De asemenea trebuie să fie cât mai proaspete. Acestea se spală bine în apă rece (la unele se poate folosi și bicarbonatul de sodiu).

Borcanele se spală cu detergent și apă caldă. Este bine ca apoi să le băgați pentru scurt timp într-un recipient cu apă clocotită. Înainte de a pune legumele în borcane trebuie să vă spălați bine pe mâini.

ADVERTISEMENT

Este indicat ca apa de la robinet să fie fiartă și răcită înainte de a fi folosită. Aceasta conține clor și legumele se pot muia. Nu folosiți niciodată sare de mare ci sare gemă grunjoasă. Există o serie se condimente care se adaugă în murături nu doar pentru gust, ci și pentru a preveni apariția florilor de mucegai. Printre acestea se numără ceapa, usturoiul, hreanul, boabe de muștar, crenguțe de busuioc sau ardeii iuți.

De asemenea se pot folosi și crenguțe de vișin, pentru că acestea conțin substanțe cu efect antibacterian.

ADVERTISEMENT

Ce faci dacă murăturile au făcut floare

În cazul în care apare floarea de mucegai, saramura trebuie să fie curățată imediat. Mai întâi se scot legumele din borcan și se clătesc cu apă fierbinte (legumele moi nu se mai folosesc). Apoi se strecoară saramura de mai multe ori, de preferat printr-un tifon.

Următorul pas este să puneți saramura la fiert. După două trei clocote este gata. Se spală din nou borcanele, se sterilizează iar apoi se pun legumele înapoi. Se toarnă saramura, care a fost răcită și se fixează capacul.

ADVERTISEMENT

Borcanele se lasă două, trei zile la temperatura camerei. În cazul în care floarea de mucegai nu mai apare pot fi puse în cămară.

ADVERTISEMENT