Life

Trucuri pentru a curăța fierul de călcat ars. Soluții rapide și la îndemâna oricui

Fierul de călcat este indispensabil din orice locuință, dar cum se curăță corect? Soluțiile de purificare sunt simple, rapide și la îndemâna oricărei gospodine.
21.06.2022 | 07:30
Trucuri pentru a curata fierul de calcat ars Solutii rapide si la indemana oricui
Cum se curăță corect arsura de pe fierul de călcat. Soluțiile sunt cât se poate de simple. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Talpa fierului de călcat se murdărește frecvent, mai ales când arzi un articol vestimentar. FANATIK îți prezintă câteva trucuri ideale pentru a curăța aparatul. Soluțiile nu sunt deloc costisitoare, ba dimpotrivă.

Cum se curăță corect arsura de pe fierul de călcat. Soluțiile sunt cât se poate de simple

Dacă vrei ca hainele să nu rămână cu impurități, atunci e foarte important să cureți aparatul cum trebuie. Nu este neapărat nevoie să cumperi unul nou, ci doar să cauți soluțiile și trucurile perfecte pentru curățare.

ADVERTISEMENT

Tot ce îți trebuie pentru purificarea fierului de călcat ai deja în bucătărie. Cu doar câteva ingrediente simple arsura de pe talpă dispare în numai câteva secunde. Bicarbonatul de sodiu și lămâia fac echipă bună.

Primul pas pentru această soluție este să dai cu citrice pe talpă. Se freacă toată suprafața cu o lămâie tăiată în două. Apoi se adaugă praful alb și se lasă să acționeze pentru aproximativ 5 minute. La final se îndepărtează amestecul obținut cu o cârpă îmbibată în apă.

ADVERTISEMENT

Trucuri simple pentru a curăța talpa fierului de călcat

Un alt truc simplu care funcționează foarte bine când vine vorba de curățarea fierului de călcat este și combinația dintre oțet și bicarbonat de sodiu. Amestecul se pune pe talpa aparatului și se lasă să acționeze.

După numai câteva minute se îndepărtează arsura cu un burete de bucătărie și totul este ca nou. Hainele nu vor mai avea de acum înainte niciun fel de murdărie.

ADVERTISEMENT

De asemenea, o altă soluție care merge de minune este cea cu sare de mare. Pentru această procedură fierul de călcat trebuie să fie băgat în priză, așadar mare atenție atunci când vrei să-l cureți.

Pentru a obține rezultatele ideale trebuie să pui o bucată de hârtie peste talpă, iar apoi se adaugă sarea. Următorul pas este să calci hârtia până când dispare toată murdăria de pe talpă.

ADVERTISEMENT

Totodată, mai poți folosi pastă de dinți pentru curățarea talpei. Ideal ar fi să cauți din cea clasică, albă, nu sub formă de gel. Se pune o cantitate mică pe o cârpă și se freacă talpa ușor pentru a se curăța perfect.

În niciun caz nu se folosesc bureți abrazivi, cuțite sau alte obiecte metalice pentru a curăța talpa fierului de călcat pentru că se va deteriora.

ADVERTISEMENT