Life

Trucuri pentru a face răcoare în casă pe caniculă, fără aer condiționat

Trucuri pentru a face răcoare în casă pe caniculă. Sfaturi utile, care nu implică aerul condiționat.
13.07.2021 | 20:39
Trucuri pentru a face racoare in casa pe canicula fara aer conditionat
Trucuri pentru a face răcoare în casă pe caniculă, fără aer condiționat. Sursa foto: Colaj Fanatik / Pixabay
ADVERTISEMENT

Având în vedere că afară temperaturile ajung chiar și la 40 °C, un lucru pe care vor să știe toți românii este cum să își mențină răcoarea în locuință,  chiar și atunci când nu au aer condiționat sau nu vor să-l folosească din cauza faptului că vor plăti mai mult la energia electrică.

Trucuri pentru a face răcoare în casă pe caniculă

Totodată, din cauza aerului condiționat putem să răcim mai ușor și el poate cauza diverse probleme de sănătate. Vestea bună este că există mai multe trucuri la care putem apela în timpul verii, când este foarte cald afară, pentru a menține casa răcoroasă.

ADVERTISEMENT

Primul dintre acestea este să ținem ferestrele închise pe timpul zilei. În acest fel, căldura nedorită nu va intra în casele noastre. Informațiile arată că circa 30% din căldura de afară intră în casele oamenilor atunci când aceștia țin ferestrele deschise.

Ce puteți face, în schimb, este să lăsați ferestrele deschise pe timpul nopților. Totuși, nu trebuie să dormiți cu ferestrele deschise, ci doar să le țineți câteva zeci de minute deschise, înainte de a merge la somn.

ADVERTISEMENT

O altă idee este să folosiți un ventilator pentru a aduce răcoare în casă. Un sfat foarte bun este să umplem un vas cu gheață și să îl punem în fața ventilatorului, pentru că efectul va fi acela de răcorire.

Idei utile pentru a meține o temperatură plăcută în casă

Ventilatoarele trebuie setate să se rotească invers acelor de ceasornic și vor crea în acest fel un efect de briză în casa dumneavoastră.

ADVERTISEMENT

De asemenea, dacă vă confruntați cu această problema căldurii în propria casă, având în vedere și faptul că sunt anunțate în continuare temperaturi caniculare, puteți să vă gândiți la niște soluții pe termen lung care ar putea să vă ajute să rezolvați această problemă.

Printre aceste idei ar putea fi să cumpărați niște copertine sau să plantați copaci în apropierea ferestrelor. Acestea vor reduce cantitatea de căldură care pătrunde în casă.

ADVERTISEMENT

O altă idee la care putem apela atunci când vrem să nu fim apăsați de căldura din casă și de disconfortul termic, ar fi să ne concentrăm asupra temperaturii corpului nostru.

Astfel, putem să alegem lenjeriile de pat din bumbac, pentru că ele ne fac să nu transpiram și ne ajută să ne simțim în largul nostru pe timpul nopții.

ADVERTISEMENT