Life

Trucuri pentru a scăpa de kilogramele în plus, adunate de Paște. Sfaturi de la antrenorul vedetelor, Alexander Florescu

Cum să faci să scapi de kilogramele în plus, care s-au adunat după Paște. Detoxifierea rapida și o alimentație corespunzătoare sunt soluțiile ideale
20.04.2023 | 14:51
Trucuri pentru a scapa de kilogramele in plus adunate de Paste Sfaturi de la antrenorul vedetelor Alexander Florescu
Scapă de kilogramele în plus. Alexander Florescu. Fotomontaj/Fanatik.ro
ADVERTISEMENT

De Paște ne-am bucurat de mâncărurile tradiționale delicioase și nu am mai ținut cont de numărul caloriilor. În special cozonacul, pasca și prăjiturile ne lasă cu câteva kilograme în plus, mai ales dacă le consumăm în exces. Alexander Florescu, specialist în fitness și nutriție, ne-a dat câteva sfaturi prețioase, de care este bine să ținem cont.

Scapă de kilogramele în plus cu ajutorul detoxifierii

Dacă în perioada Sărbătorilor Pascale ne-am răsfățat cu alimente bogate în grăsimi și calorii, este bine să apelăm la o dietă în care să predomine fructele și legumele.

ADVERTISEMENT

“Pentru a ne curăța organismul avem nevoie să consumăm cât mai multe fructe și legume, o perioada de minim 3-5 zile.
Este indicat ca fructele și legumele consumate în cura de detoxifiere să fie sub formă de suc, pentru a permite absorbția mai multor vitamine și minerale. Aceste vitamine și minerale, în cantități mari, îi permit organismului să elimine toate toxinele pe care le-a acumulat. 

De asemenea, consumul de fructe și legume crude are și o serie de alte beneficii vizibile: o piele mai frumoasă, un păr mai lucios și un tonus excelent.

ADVERTISEMENT

Kilogramele în plus acumulate în perioada de Paște își spun cuvântul. De aceea, organismul are nevoie de o cură de detoxifiere, se recomanda cât mai multe ore de somn. Somnul ajută organismul să se refacă după explozia de alimente consumate și nopțile pierdute de sărbători”, a declarat Alexander Florescu pentru FANATIK.

Consumă alimente scăzute în calorii

Pentru a scăpa rapid și eficient de kilogramele în plus, este indicat să consumăm alimente care au un număr caloric redus. “Dietele scăzute în grăsimi sau planul alimentar vegetal este potrivit persoanelor care vor să slăbească.

ADVERTISEMENT

În special după o perioadă în care au consumat multe grăsimi și zahăr. Este o abordare sănătoasă care te va ajuta să beneficiezi de toți nutrienții necesari. În același timp, te ajută să stai departe de afecțiuni medicale precum colesterol crescut, diabet, boli cardiovasculare și cancer”, a mai adăugat Alexander Florescu.

Hidratarea, un factor important atunci când vrei să scapi de kilogramele în plus

Ați auzit de nenumărate ori faptul că hidratarea ne ajută să scăpăm de kilogramele în plus. Pe lângă asta, consumul de lichide are și alte beneficii. O piele strălucitoare și un păr mătăsos.

ADVERTISEMENT

“Consumul de apă este cel mai simplu mod prin care putem susține eforturile de scădere a greutății. Studiile arată că apa stimulează metabolismul și îmbunătățește rata de ardere a grăsimilor.

Mai mult decât atât, consumul de apă înainte de masă te determină să mănânci mai puțin, contribuind la instalarea mai rapidă a sațietății”, a spus Alexander Florescu pentru FANATIK.

Sunt curele de slăbire rapide o variantă de luat în calcul? Alexander Florescu: “Dacă vreți să slăbiți, nu vă autoînfometați”

De multe ori suntem tentați să alegem cele mai ușoare și rapide modalități de a scăpa de kilogramele în plus. Uneori simțim că timpul ne presează și vrem să vedem rezultate cât mai rapide.

“Dacă vreți să slăbiți, nu trebuie să vă autoînfometați. Trebuie să abordați un nou stil de viață și să consumați din abundență hrană sănătoasă.
Un exemplu de cură de slăbire eronată este cea bazată pe un consum crescut de proteine și foarte scăzut de carbohidrați.

Pentru a funcționa și pentru a avea energie, orice ființă umană are nevoie de carbohidrați complecși. Evitați curele care interzic alimentele bogate în carbohidrați, cum ar fi cerealele integrale precum orezul, meiul, secara sau orzul.

Alt exemplu de greșeli întâlnite sunt dietele care reduc consumul de acizi grași esențiali. Tocmai aceștia sunt cei care ajută organismul să dizolve grăsimea. Deci, eliminând acizii grași, pierdeți orice șansă să mai slăbiți”, a declarat Alexander Florescu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT