De multe ori când cumperi avocado de la magazin, acesta este tare ca piatra și trebuie să aștepți zile întregi pentru a-l putea folosi. Însă, dacă ai nevoie de el cât mai rapid, există câteva trucuri care grăbesc coacerea frucutlui, ca să fie gata de consum.
Avocado-ul a de venit vedeta multor rețete sănătoase, fiind bogat în grăsimi bune și nutrienți. Îl poți folosi în celebrul guacamole, îl poți combina cu ouă la micul dejun sau îl poți adăuga în salate sau sandwich-uri delicioase. Când timpul nu-ți permite să aștepți zile întregi pentru coacere, poți folosi câteva trucuri care grăbesc procesul.
Primul și cel mai popular truc pentru un avocado cremos este metoda cu punga de hârtie. Iei o pungă obișnuită de hârtie, pui în ea avocado-ul împreună cu o banană sau un măr copt și creezi astfel mediul perfect pentru coacere rapidă, ne informează newsweek.ro.
Bananele și merele eliberează etilenă, un gaz natural care accelerează procesul de maturare al fructelor. Nu uita să lași punga puțin deschisă pentru ventilație și să o ții într-un loc călduț.
În acest caz, trebuie să pui avocado-ul într-un bol cu orez crud sau făină (acoperit complet) și să îl lași așa 1-2 zile. Orezul și făina ajută la reținerea etilenei în jurul fructului, accelerând coacerea, potrivit sursei.
Atunci când chiar te grăbești și ai nevoie de avocado copt în câteva ore, cel mai bine ar fi să folosești metoda cu cuptorul. Este perfectă în special pentru guacamole.
Înfășoară avocado-ul în folie de aluminiu și pune-l la cuptor la temperatură mică, în jur de 90-100 de grade, pentru 10-15 minute.
Un alt truc simplu, dar puțin mai lent, este să pui avocado-ul lângă alte fructe coapte pe masa din bucătărie.
Pune-l într-un bol cu mere sau banane coapte și acoperă-l cu un prosop curat. Păstrează avocado-ul la temperatura camerei. Trebuie să ai puțină răbdare pentru că va dura puțin mai mult decât celălalte metode.
În general, greșeala pe care mulți o fac este că pun avocado-ul în frigider când e crud. Acest lucru va încetini procesul de coacere. La fel de greșit e să-l tai înainte să fie copt, pentru că se va strica rapid și nu se va mai coace corect.