Life

Trucuri secrete pentru florile din casă și grădină. De ce să pui sare sare în jurul plantelor

Cum să ai grijă de florile din casă și grădină, dar și de legume sau fructe, folosind ingrediente din bucătărie. Trucuri pe care trebuie să le știe toți grădinarii și gospodinele.
21.11.2021 | 14:51
Trucuri secrete pentru florile din casa si gradina De ce sa pui sare sare in jurul plantelor
Trucuri secrete pentru florile din casă și grădină. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Grădina ta poate beneficia de pe urma unor obiecte absolut banale, la care poate nici măcar nu te-ai fi gândit.

Dacă ești pasionat de grădinărit să știi că sunt niște trucuri foarte simple pe care le poți folosi pentru a avea plante sănătoase și frumoase cu doar câteva obiecte pe care le ai cu siguranță deja prin casă.

ADVERTISEMENT

De exemplu, mai ales sezonul rece, când ceaiul este poate mai folosit ca niciodată, trebuie să știi că ar fi bine să păstrezi pliculețele de ceai pentru a le folosi la plante.

Mărunțește pliculețele și amestecă-le în pământul pentru flori pentru un plus de nutrienți.

ADVERTISEMENT

Cum să îngrijești trandafirii cu coji de banană

Un alt truc foarte interesant este să folosești cojile de banană pentru a-ți îngriji trandafirii.

Tot ce ai de făcut este să tai bucățile de coajă de banană în cubulețe mici și să le îngropi în pământ de jur-împrejurul tufelor de trandafiri. Mineralele vor hrăni florile și vor ține departe insectele dăunătoare.

ADVERTISEMENT

Folia de aluminiu e de mare folos

De asemenea, banala folie de aluminiu pe care o folosești în bucătărie poate să-ți fie de mare ajutor pentru florile, fructele sau legumele tale din grădină.

Tot ce ai de făcut este să prinzi câteva fâșii subțiri de folie de aluminiu pe plantele care riscă să fie atacate de dăunători și ele se vor afla în siguranță.

ADVERTISEMENT

Cum să scapi de melcii dăunători

Dacă ai o problemă cu melcii care tot apar în grădina ta și rod mugurii legumelor sau florile, tot ce ai de făcut este să pui niște sare în jurul acestora într-un strat subțire, iar melcii vor fi o problemă dispărută pentru totdeauna.

Ziare pentru buruieni și roșii necoapte

Dacă florile, fructele sau legumele din grădina ta sunt acoperite de buruieni și este foarte greu să faci curat, atunci poți folosi trucul cu ziare.

Tot ce ai de făcut este să acoperi aceste straturi de iarbă nedorită cu mai multe foi de ziare, iar peste ele trebuie să pui scoarță de copac mărunțită.

În doar câteva zile, vei vedea cum toate buruienile se vor usca. Tot pentru grădina ta poți folosi ziarele, de această dată pentru pentru a ambala roșiile care nu au apucat încă să se coacă la sfârșit de toamnă.

După ce le-am îmbrăcat în ziare, le punem într-o cămară uscată, unde procesul de coacere continuă până când vom avea niște tomate perfecte.

ADVERTISEMENT
Tags: