Dacă vrei un miros proaspăt în casă și totodată îți dorești să scapi definitiv și de mirosul urât al pereților, iată că există câteva trucuri care îți pot fi de mare ajutor în acest sens. Cu siguranță te vei baza pe ele de acum încolo.
Poate ți se întâmplă și ție să nu poți scăpa de mirosurile neplăcute. Deși aerisești casa des, dai cu aspiratorul, apoi cu mopul și ștergi și praful, parcă tot nu te poți bucura de un aer ceva mai curat.
Înainte de toate este bine să vezi care este cauza, iar mai apoi vezi ce poți să faci ca să ai un miros proaspăt în casă. În primul rând, un miros neplăcut în pereți poate să vină fie de la umezeală, fie de la mucegai. În cel mai rău caz poate fi vorba și despre deficiențe în structura construcției.
Chiar și așa, în general mucegaiul este de vină. El are un miros nu foarte plăcut, iar pentru mulți este și deranjant. Iar acest miros se resimte chiar și după ce aerisești casa și o cureți în totalitate.
Infiltrațiile cu apă vin de asemenea cu mirosuri neplăcute. Totodată, dacă materialele de construcție folosite nu au fost unele de calitate și tratate corespunzător, ele pot reține mirosuri și totodată pot să absoarbă și umezeala.
Iar aici putem vorbi despre vopseluri slabe, ori alte materiale de finisaje. În unele cazuri și izolarea făcută în mod greșit poate fi o cauză a mirosului neplăcut din casa ta. Totuși, există soluții la care poți apela.
Dacă vrei un miros proaspăt în casă, atunci identifică sursa mirosurilor neplăcute. Ulterior, după caz, poți apela la câteva soluții. În primul rând dacă e vorba despre umezeală, atunci repară infiltrațiile și aerisește constant casa, astfel încât să scapi de ea.
Dacă te confrunți cu mucegai pe de altă parte, elimină sursa, iar mai apoi folosește o soluție care să te scape de urmele de pe pereți. Poți spre exemplu să cureți pereții cu bicarbonat de sodiu, apă, dar și oțet.
Fiecare ingredient în parte are beneficiile sale. Spre exemplu, bicarbonatul absoarbe mirosurile, iar oțetul are proprietăți antibacteriene. Ulterior, după ce cureți zona adaugă și un strat de vopsea anti-mucegai.
Dacă încă nu te bucuri de un miros proaspăt în casă, atunci optează pentru un ionizator care poate ajuta la eliminarea particulelor vinovate. Dacă însă observi miros neplăcut din mobilă, ori din parchet, tot o soluție naturală te ajută.
Folosește de asemenea o soluție din apă și oțet sau apă și bicarbonat de sodiu pentru a elimina mirosurile deja impregnate. Totodată, poți adăuga și uleiuri esențiale pentru o aromă puternică după curățare.
Iar pentru a menține un parfum plăcut în casă, poți opta pentru bețișoare parfumate, spre exemplu. Totodată, sunt plante de interior care purifică aerul și pe care te poți baza.