Life

Trucurile care te ajută să alegi cel mai bun avocado. Nu vei mai da greș niciodată

Trucurile care te ajută să alegi cel mai bun avocado. Așa te vei asigura că nu vei mai rămâne niciodată dezamăgit când îl tai.
17.06.2024 | 15:11
Trucurile care te ajuta sa alegi cel mai bun avocado Nu vei mai da gres niciodata
Cum să alegi cel mai bun avocado. Sursa: Unsplash
ADVERTISEMENT

Cum să te asiguri că alegi un avocado perfect. Dacă te folosești de aceste trucuri, nu vei mai fi dezamăgit că l-ai ales prea copt sau prea verde și te vei bucura de gustul delicios. La ce trebuie să fii atent.

Cum să alegi un avocado perfect

Avocado este un aliment minune, pe care specialiștii îl recomandă, având multiple beneficii pentru organism. Însă alegerea sa poate fi o adevărată corvoadă, motiv pentru care nu se încumetă să-l cumpere.

ADVERTISEMENT

Uneori se întâmplă să ai impresia că ai găsit un avocado perfect, judecând după exterior, dar să ai parte de o surpriză neplăcută atunci când îl tai și este ori prea verde, ori mult prea copt.

În magazinele mari, avocadoul este adesea vândut cu pulpa necoaptă și tare la atingere. De obicei, durează 2-3 zile pentru a se coace la temperatura camerei, dar există și trucuri pentru a accelera procesul.

ADVERTISEMENT

De pilă, poți pune alimentul în lumina directă a soarelui  sau într-o pungă de hârtie, împreună cu o banană. Gazele de etilenă pe care fructul le va elibera va accelera coacerea în mod natural.

Aspectele de care să ții cont

Dar dacă vrei să pui în coș un avocado numai bune, ține cont de următoarele detalii. Culoarea este un indice principal, al maturității alimentului. Cu cât coaja este mai închisă, cu atât este mai copt.

ADVERTISEMENT

Însă, dacă avocadoul este complet negru, cel mai bine ar fi să-l eviți, deoarece este deja trecut și nu va mai fi bun. Textura este, de asemenea, un factor important. Dacă suprafața este netedă, strălucitoare, atunci cel mai probabil este prea verde.

În schimb, dacă ai găsit un avocado cu coaja rugoasă și cu striații, atunci acesta a depășit deja punctul de consum. Atunci când deschizi alimentul, pulpa trebuie să fie mătăsoasă și cu o consistență moale.

ADVERTISEMENT

Dacă are o nuanță gri, atunci este mai bine să nu îl mănânci. Dacă tulpina, la apăsare, se afundă cu ușurință și lasă la vedere o nuanță galbenă când o îndepărtezi, ai găsit un avocado bun. În cazul culorii verzui, nu este copt și dacă este negru, este trecut. Aroma trebuie să fie asemănătoare cu cea a nucilor.

ADVERTISEMENT