Life

Trucurile care țin florile din vază frumoase mult timp. Ce ingrediente banale sunt de folos

Trucul care face florile din vază să reziste timp îndelungat. De ce trebuie să adaugi sare, zahăr sau cuburi de gheață pentru a le ajuta.
03.10.2022 | 18:08
Trucurile care tin florile din vaza frumoase mult timp Ce ingrediente banale sunt de folos
Trucurile care țin florile din vază proaspete mult timp. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Trucuri pentru a prelungi viața plantelor din vază! Dacă iubești florile, atunci trebuie să știi ce să le faci pentru a rezista un timp îndelungat, iar tu să te bucuri de ele.

Trucurile care țin florile din vază proaspete mult timp

Nu ai prea multe de făcut dacă vrei să îți menții florile în viață pentru o perioadă mai mare de timp.

ADVERTISEMENT

Ai nevoie doar de câteva ingrediente, de la sare, la zahăr sau chiar cuburi de gheață. Iată câteva dintre ele și pentru ce flori se folosesc!

Un sfat foarte bun este acela că trebuie să tai constant din tulpina florilor tale dacă vrei ca acestea să reziste foarte mult timp. Astfel, la două sau chiar trei zile trebuie să stai circa jumătate de centimetru din aceastea.

ADVERTISEMENT

Foarte important este că trebuie să schimbi și apa din vază în fiecare zi, iar cea folosită nu trebuie să fie niciodată rece, ci călduță.

Poți folosi sare sau zahăr pentru a menține florile în viață

Poți folosi sare sau zahăr în vaza cu florile tale preferate pentru o prelungire garantată a duratei lor de viață și tu te vei putea bucura mai mult timp de acestea.

ADVERTISEMENT

Un truc special florile tale, în special pentru iubitoarele de lalele, este că trebuie să adaugi două sau trei cuburi de gheață în apa din vază pentru a rezista mai mult timp.

Dacă îți iei florile din propria ta grădină, atunci foarte important este să știi și în ce moment trebuie acestea culese și cum se taie corect.

ADVERTISEMENT

De exemplu, florile nu trebuie niciodată tăiate când sunt zile ploioase, iar tija acestora nu trebuie niciodată strivită pentru că acest lucru scurtează foarte mult durata de viață.

Dacă florile voastre preferate sunt trandafirii, un truc util ca aceștia să reziste foarte mult timp în vază, este că trebuie să le îndepărtăm înainte de a le pune în casă toate frunzele și spinii.

ADVERTISEMENT
Tags: