News

Trump – Biden, la pariuri. Cine e favorit. Ce sume uriașe se pariază pe alegerile președintelui SUA

31.10.2020 | 03:30
Trump  Biden la pariuri Cine e favorit Ce sume uriase se pariaza pe alegerile presedintelui SUA
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune cum văd casele de pariuri duelul Donald Trump vs Joe Biden, adică întâlnirea care decide președintele Statelor Unite ale Americii. În primul rând, trebuie să știți că plecăm de la o certitudine – alegerile din SUA au devenit cel mai pariat eveniment din istorie. Vorbim deja de sute de milioane de dolari mizați și sunt șanse ca suma să crească serios pe ultima sută de metri. 

Discutăm și despre o participare masivă la vot, ceea ce ridică interesul tuturor faţă de competiţia dintre preşedintele republican în exerciţiu Donald Trump şi rivalul său democrat Joe Biden. Fiecare american visează cu ochii deschiși și la o adevărată lovitură în pariuri. Sunt oameni care au transmis că au făcut economii serioase în ultimele luni pentru a putea miza acum pe favoritul lor.

ADVERTISEMENT

Același lucru se întâmplă și în alte zone ale lumii. Deși americanii au o problemă serioasă din punct de vedere al pandemiei COVID-19, oamenii spun că și-au găsit chiar o alinare la gândul unui eventual câștig. Conform ultimelor sondaje, Donald Trump este în urma lui Joe Biden, însă cursa este mai strânsă în unele state cheie, pe care candidaţii trebuie să le câştige pentru a ajunge la Casa Albă. Și casele de pariuri atât au așteptat.

Ce spun casele de pariuri despre Donald Trump vs Joe Biden!

În ciuda tuturor calculelor, tabăra democraților a primit o lovitură puternică după dezvăluirile tabloidului conservator New York Post despre legăturile dintre fiul fostului vicepreședinte, Hunter Biden, și o companie energetică din Ucraina care l-ar fi plătit pe acesta pentru a ajunge la tatăl său.

ADVERTISEMENT
Sursa foto – hepta.ro

Mai mult de atât, vă readucem aminte că republicanii au bătut monedă inclusiv pe România înaintea alegerilor. Aceștia au spus că fiul lui Biden ar fi avut o adevărată rețea în țara noastră, una care putea să-i aducă bani serioși, dar nu tocmai curați.

Un alt detaliu pe care mizează casele de pariuri ține de faptul că Joe Biden a promis că dacă va câștiga alegerile prezidențiale din SUA, în primele sale 100 de zile de mandat va promulga legea egalității privind drepturile comunității LGBTI. Candidatul democrat a susținut ferm drepturile acestei comunități și pe vremea când era vicepreședinte al Statelor Unite.

ADVERTISEMENT

Alegerile din SUA, cel mai pariat eveniment din lume

Banii pariați în 2020 pe alegerile din SUA nu au adversar. S-au depășit deja 260 de milioane de dolari. Culmea, recordul anterior a fost deținut tot de alegerile americanilor, dar cele din 2016. Atunci s-au mizat aproape 256 de milioane de dolari dacă Donald Trump o va învinge pe Hillary Clinton și va deveni cel de-al 45-lea președinte al Statelor Unite.

Sursa foto – hepta.ro

La începutul acestei săptămâni, totuși, suma de bani pariată pentru viitoarele alegeri dintre Donald Trump și Joe Biden a depășit orice imaginație. Drept urmare, acum s-au alocat mai mulți bani la alegeri decât la Super Bowl-ul de anul trecut sau la lupta Mayweather vs McGregor.

ADVERTISEMENT

Kentucky Derby și Finala NBA sunt la ani lumină de banii pariați pe acest eveniment. Vă reamintim că datele sunt extrase din casele de pariuri europene unde, spre deosebire de SUA, pariul politic este legal, reglementat și înfloritor, având în vedere zecile de milioane investite de jucători.

ADVERTISEMENT

Cine este favorit înaintea zilei decisive

3 noiembrie 2020 rămâne poate cea mai importantă zi a anului în SUA. Americanii își vor alege la această dată președintele pentru următorii patru ani și casele de pariuri au oferit diferite cote evenimentului.

Sursa foto – hepta.ro

Democratul Joe Biden este favoritul „bookmakerilor”. Cota ca acesta să devină președintele SUA variază, în funcție de agenție, între 1.44 și 1.60. Ceea ce înseamnă că la fiecare leu pe care alegi să-l joci, poți să încasezi în cazul unei victorii a favoritului tău, 44 de bani în plus sau 60, după caz. În mod evident, sumele cresc cu cât plusezi pe bilet.

Donald Trump pornește cu șansa a doua, iar cota sa variază între 2.25 și 2.70. Alți candidați înscriși în cursă precum Howie Hawkins, susținut de Partidul Verde și Jo Jorgensen, susținută de Partidul Libertarian, aproape că nici nu există în această cursă. Cota lor este de 1000. Ar fi un pariu devastator pentru orice casă dacă s-ar întâmpla o minune în ziua alegerilor.

Donald Trump, omul care atrage cele mai multe pariuri

Donald Trump continuă să fie omul pe care se pariază cel cel mai mult în preajma alegerile prezidențiale din 2020. În vârstă de 74 de ani, acesta a atras de 2,3 ori mai multe pariuri decât Joe Biden numai în ultima săptămână. În ciuda banilor  pe care îi aduce constant caselor de pariuri, Trump nu beneficiază și de o cotă interesantă.

Se întâmplă lucrul acesta, în mare parte datorită pariorilor mari care au plasat sume considerabile de bani pe o victorie a lui Joe Biden. De remarcat că democratul a atras doar 31% din pariurile plasate în luna octombrie. Cu toate acestea, Biden deține aproximativ 60% din pariurile de pe piață.

Cum arată alegerile din 2020 față de cele din urmă cu 4 ani de zile

Interesant este că Donald Trump aproape că nu exista în urmă cu 4 ani de zile în competiția cu Hillary Clinton. Republicanul avea doar 25% șanse să o învingă pe soția fostului președinte, Bill Clinton. Aceasta era marea favorită și toată lumea credea că se va impune ușor. Hillary deținea 75,2% șanse de câștig.

Sursa foto – hepta.ro

În mod similar cu 2020, Donald Trump a fost opțiunea populară de pariere și în octombrie 2016. Trump a reprezentat 55% din toate pariurile plasate la alegeri. Cu toate acestea, împărțirea banilor pariați la rezultatul alegerilor a fost mult mai uniformă, Trump reprezentând 48% din bani pariați, iar Clinton 52%.

Sume uriașe pariate pe alegerile din 2020

Ca de fiecare dată există și oameni care speră să-și schimbe viața în urma alegerilor din Statele Unite ale Americii. Un parior din Marea Britanie a plasat un pariu de 650.000 de dolari pe Joe Biden. Acesta vrea ca democratul să câștige, fapt ce i-ar aduce puțin peste 1 milion de dolari.

Sursa foto – hepta.ro

Un alt rezident din Marea Britanie a pariat 202.000 de dolari, de asemenea pe o victorie a lui Joe Biden.  Un parior australian nu a ezitat și a pus nu mai puțin de 140.000 de dolari pentru ca Donald Trump să câștige alegerile. Dacă Trump câștigă, acest parior va fi încasat să adune peste 231.000 de dolari.

Când au loc alegerile în SUA

Data de 3 noiembrie 2020 este considerată ziua alegerilor prezidențiale în Statele Unite ale Americii, însă de fapt este mai degrabă ziua în care se finalizează procesul de votare început cu mult timp în urmă.

În SUA este permis votul anticipat, iar până în acest moment peste 70 de milioane de americani și-au exprimat deja opinia în procesul electoral – un număr dublu față de situația de la precedentele alegeri. Interesul pentru vot este așadar extrem de mare, se poate ajunge chiar la un record istoric în privința participării.