News

Trump, despre vizitele secrete ale lui Mark Zuckerberg la Casa Albă: „Venea des după bunătăți“

Fostul președinte american a lansat un nou atac la adresa lui Mark Zuckerberg. El a spus că fondatorul Facebook venea adesea la Casa Albă „pentru a primi bunătăți“, dar nu i-a mers prea bine în timpul mandatului său.
25.11.2021 | 15:50
Trump despre vizitele secrete ale lui Mark Zuckerberg la Casa Alba Venea des dupa bunatati
ADVERTISEMENT

Trump a declarat, într-un interviu acordat postului american de televiziune Fox News, că în timpul mandatului său a făcut „lucruri importante“ pentru a diminua influența Big Tech și a amintit din nou de vizitele secrete făcute de Mark Zuckerberg la Casa Albă.

“El obișnuia să vină des pe la Casa Albă pentru a încerca să primească bunătăți – nu i-a mers prea bine”, a spus fostul președinte.

ADVERTISEMENT

Al doilea mandat pe care nu l-a mai primit, regretul lui Trump

Acesta a adăugat că dacă ar fi câștigat un nou mandat prezidențial, ar fi controlat acțiunile companiilor care fac parte din Big Tech, relatează Business Insider.

“Așa că m-am gândit că el (Zuckerberg, n.r.) era îngrijorat că facem niște lucruri”, a spus Trump, fără a preciza la ce acțiuni se referă. “Noi făceam lucruri. Dacă am fi avut un al doilea mandat, am fi avut acea situație sub control în mare parte”, a mai spus acesta.

ADVERTISEMENT

“Aveam niște lucruri incredibile pregătite pentru Big Tech”, a adăugat Donald Trump.

Un purtător de cuvânt al Facebook/Meta nu a dat răspuns imediat solicitării de a oferi comentarii despre declarațiile fostului președinte al SUA.

„Zuckerberg venea la Casa Albă să mă pupe-n fund“

Trump nu se află la primul atac care îl vizează pe fondatorul Facebook. Într-un alt interviu acordat Fox News în septembrie, fostul președinte american a declarat: „Mark Zuckerberg obișnuia să vină la Casa Albă să mă pupe-n fund.“

ADVERTISEMENT

În iunie, Trump a formulat o plângere împotriva Facebook, Twitter și Google după ce rețelele de socializare i-au blocat conturile după asaltul Capitoliului din Washington, pe 6 ianuarie.

Trump își va lansa propria rețea de socializare, Truth Social

Înainte de a fi interzis, Trump avea aproape 89 de milioane de abonaţi pe Twitter, unde anunţase multe decizii prezidenţiale majore şi concedieri. El avea, de asemenea, 35 de milioane de admiratori pe Facebook şi 24 de milioane pe Instagram.

ADVERTISEMENT

Fostul președinte american a anunţat în octombrie lansarea propriei reţele sociale, denumită „Truth Social”. “Am creat Truth Social şi Trump Media and Technology Group (TMTG) pentru a rezista tiraniei giganţilor tehnologiilor”, a spus fostul preşedinte într-un comunicat, adăugând că platforma sa ar urma să fie lansată în primul trimestru al anului 2022.

Marile companii din Silicon Valley şi-au “folosit puterea unilaterală pentru a reduce la tăcere vocile disidente din America”, a spus Trump.

ADVERTISEMENT