News

Trump îi închide ușa-n nas lui Zelenski: “E cel mai mare vânzător dintre toți politicienii”. Amenință că va tăia ajutorul SUA pentru Ucraina

Donald Trump își face campanie pe seama Ucrainei. Fostul președinte, care candidează pentru un nou mandat, critică ajutorul acordat de SUA Kievului
16.06.2024 | 18:13
Trump ii inchide usan nas lui Zelenski E cel mai mare vanzator dintre toti politicienii Ameninta ca va taia ajutorul SUA pentru Ucraina
Donald Trump apus gând rău ajutorului pentru Ucraina Sursa foto: hepta / Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Donald Trump și-a reiterat criticile față de ajutorul pe care Washingtonul îl acordă Kievului și promițându-le susținătorilor săi că „se va ocupa de asta” înainte de a ajunge din nou la Casa Albă ca președinte ales.

Trump îi închide ușa-n nas lui Zelenski

Prezumtivul candidat republican la alegerile prezidențiale din acest an a făcut declarațiile în timpul unui miting de campanie organizat în Detroit, pe 15 iunie.

ADVERTISEMENT

Luând cuvântul la evenimentul Turning Point USA, Trump l-a descris pe președintele Volodimir Zelenski ca fiind „cel mai bun agent de vânzări” pentru asigurarea unui sprijin financiar substanțial din partea SUA.

„Cred că Zelenski este poate cel mai bun agent de vânzări dintre toți politicienii care au trăit vreodată. De fiecare dată când vine în țara noastră, pleacă cu 60 de miliarde de dolari”, a susținut Donald Trump.

ADVERTISEMENT

„Acum, iată care este frumusețea. Tocmai a plecat acum patru zile cu 60 de miliarde de dolari, ajunge acasă și anunță că are nevoie de încă 60 de miliarde de dolari. Nu se termină niciodată”, a mai declarat Trump.  „Voi rezolva această problemă înainte de a prelua Casa Albă în calitate de președinte ales.”

Declarația lui Trump conține inexactități cu privire la ajutorul american acordat Ucrainei, în condițiile în care proiectul de lege privind ajutorul extern în valoare de aproape 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina a fost semnat de președintele american Joe Biden la sfârșitul lunii aprilie.

ADVERTISEMENT

Trump a declarat anterior că va suspenda ajutorul pentru apărare acordat Ucrainei dacă va câștiga alegerile prezidențiale din 2024 din SUA. Republicanul a mai afirmat că Rusia nu ar fi lansat invazia în Ucraina în 2022 dacă el ar fi câștigat un al doilea mandat de președinte al Americii.

Trump și Biden se pregătesc de dezbatere

Prima dezbatere prezidențială din ciclul electoral 2024 va avea loc în mai puțin de două săptămâni. CNN, televiziunea care va găzdui înfruntarea, a publicat detalii suplimentare privind parametrii conveniți de chipele de campanie ale lui Donald Trump și Joe Biden.

ADVERTISEMENT

Dezbaterea, care va fi moderată de Jake Tapper și Dana Bash de la CNN, la Atlanta, pe 27 iunie, va marca prima confruntare în persoană din campania 2024 între președintele Joe Biden și predecesorul său, fostul președinte Donald Trump.

Ambii candidați au acceptat invitația postului de televiziune și au fost de acord să accepte regulile și formatul dezbaterii, printre care absența publicului în studio, oprirea microfonului în timp ce contracandidatul vorbește, candidații nu vor avea la dispoziție decât hârtie, pix și apă, fără niciun fel de recuzită.

ADVERTISEMENT