ADVERTISEMENT
News

Trump, primul mesaj după ce a fost învins. „Alegerile sunt departe de a fi încheiate”

Autor: Alexandru Năstase | 07.11.2020 | 20:47
Trump, primul mesaj după ce a fost învins. „Alegerile sunt departe de a fi încheiate”
Donald Trump spune că nu acceptă rezultatul alegerilor. Sursa foto - hepta.ro

Donald Trump a oferit și primul mesaj după ce a fost învins în cursa pentru un nou mandat la Casa Albă de candidatul democrat Joe Biden. Republicanul și-a întrerupt partida de golf și a transmis câteva vorbe pentru admiratori, dar și pentru opoziție. 

ADVERTISEMENT

Donald Trump se afla la un resort din Virginia în momentul în care s-a anunţat că democratul Joe Biden a câştigat fotoliul de la Casa Albă. Republicanul nu a ezitat și a afirmat, într-o declaraţie a echipei sale de campanie, că alegerile sunt departe de a fi încheiate.

“Cu toţi ştim de ce Joe Biden se grăbeşte să se declare învingător şi de ce presa se chinuie atât de mult să-l ajute: pentru ca adevărul să nu iasă la iveală. Adevărul este că alegerile sunt departe de a fi încheiate”, se arată în declaraţia lui Trump.

Ce a spus Donald Trump după ce a pierdut alegerile

Trump mai spune că începând de luni va depune contestaţii pentru a se asigura că “legile electorale au fost respectate şi câştigătorul a fost ales pe drept”.

ADVERTISEMENT

El mai susţine că echipa de campania al lui Biden “vrea ca buletinele de vot să fie numărate chiar dacă sunt frauduloase, fabricate sau ale unor alegători neeligibili sau decedaţi”.

“Deci, ce ascunde Biden? Nu voi avea odihnă până când poporul american nu va avea numărul de voturi oneste pe care le merită şi pe care democraţia le cere”, se mai arată în declaraţie.

Democratul Joe Biden va deveni al 46-lea preşedinte al SUA, conform proiecţiilor presei americane, după ce o victorie în statul în care s-a născut, Pennsylvania, a făcut ca el să obţină cele 270 de voturi ale electorilor de care avea nevoie pentru a câştiga alegerile.

ADVERTISEMENT

Cu cele 20 de voturi ale electorilor din Pennsylvania, Biden are acum un total de 273 de electori. De altfel, Joe Biden a fost declarat câștigător al alegerilor prezidențiale din SUA chiar și de  FoxNews, televiziune apropiată de Donald Trump

Barack Obama, ultimul președinte democrat al americanilor, i-a transmis și el un mesaj de felicitare lui Joe Biden, fostul său vicepreședinte. „Sunt mândru să îl felicit pe viitorul nostru presedinte si pe viitoarea Primă Doamnă”, a zis acesta.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!