News

Trump şi Erdogan anunţă o colaborare împotriva pandemiei de coronavirus! Mesajul transmis de oficialii turcilor

19.04.2020 | 23:21
Trump si Erdogan anunta o colaborare impotriva pandemiei de coronavirus Mesajul transmis de oficialii turcilor
ADVERTISEMENT

Donald Trump şi Recep Tayyip Erdogan au convenit să colaboreze în lupta împotriva ameninţării noului coronavirus. Preşedinţii Statelor Unite şi Turciei au vorbit la telefon despre colaborare.

Trump şi Erdogan anunţă o colaborare împotriva pandemiei de coronavirus!

Anunţul a fost făcut de preşedinţia de la Ankara, a transmis Reuters, citat de Agerpres: “Cei doi lideri au fost de acord să-şi continue cooperarea strânsă împotriva ameninţărilor pe care pandemia de coronavirus le prezintă pentru sănătatea publică şi pentru economiile noastre”, a transmis preşedinţia turcă, fără a oferi alte detalii.

ADVERTISEMENT

Statele Unite ale Americii sunt cea mai afectată ţară de noul coronavirus. În SUA s-au înregistrat numai puţin de 746.379 de cazuri confirmate de COVID-19, aproape de patru ori mai multe decât Spania, ţară aflată pe locul doi la acest capitol.

De cealaltă parte, Turcia este printre cele mai afectate ţări europene, cu 86.306 cazuri de coronavirus confirmate şi peste 2000 de decese înregistrate.

ADVERTISEMENT

Trump, gata să dea drumul la sport: “Vreau fanii înapoi pe arene! Oricând vom fi pregătiţi”

Donald Trump a făcut o serie de afirmaţii controversate, iar printre ele se numără şi una legată de China, stat care consideră că trebuie pedepsit pentru că nu a putut ţine în frâu virusul:

“Virusul ar fi putut fi oprit în China înainte de a începe şi nu a fost, iar acum toată lumea suferă din această cauză. Dacă a fost o greşeală, o greşeală rămâne o greşeală. Dar dacă au fost responsabili cu bună ştiinţă, atunci cu siguranţă trebuie să urmeze consecinţe”, a spus liderul de la Casa Albă.

ADVERTISEMENT

Preşedintele american a declarat că vrea să dea drumul la sport cât mai curând: “Vreau fanii înapoi pe arene! Oricând vom fi pregătiţi. Cât de repede putem, bineînţeles. Nu vă pot da o dată, dar aş spune că o să fie mai curând, decât mai târziu. 

“Şi fanii vor să se întoarcă. Ei vor să vadă baschet, şi baseball, şi fotbal şi hochei, ei vor să vadă sportul lor preferat. Ei vor să meargă la cluburile de golf şi să inspire nişte are curat, proaspăt şi frumos”, a adăugat preşedintele SUA.

ADVERTISEMENT

Potrivit cotidianului american The Washington Post, Ambasada Statelor Unite de la Beijing a alertat Departamentul de Stat în două rânduri, în urmă cu doi ani – în urma mai multor vizite la Institutul de Virusologie din Wuhan – cu privire la măsuri de securitate insuficiente la acest laborator care studia coronavirusul la lilieci.

 

ADVERTISEMENT