Sport

Real Madrid s-a întărit înainte de El Clasico! Ce avantaje au “galacticii” în faţa Barcelonei

Înaintea El Clasico, de duminică, trupa lui Ancelotti a primit întăriri substanțiale. Iar prestația pe care au avut-o jucătorii în meciul cu Șahtior din UEFA Champions League a readus zâmbetul pe chipul tehnicianului italian.
21.10.2021 | 11:50
Real Madrid sa intarit inainte de El Clasico Ce avantaje au galacticii in fata Barcelonei
ADVERTISEMENT

Succesul cu 5-0 izbutit de Real Madrid marți, pe NSC Olimpiyskiy Stadium din Kiev, a readus optimismul în tabăra madrilenilor. A fost o revanșă așa cum își doreau fanii după ce, anul trecut, în fața aceleiași echipe ucrainene, ceda de două ori. Mai mult, nu a fost o simplă victorie. Pentru trei puncte. Trupa lui Ancelotti s-a desprins printr-un autogol de poveste. Iar apoi a făcut spectacol.

Real Madrid a ieșit din criză şi e pregătită de El Clasico

Meciul era așteptat cu înfrigurare în tabăra ”albilor”. Aceștia nu au evoluat în La Liga după încheierea pauzei dedicate echipelor naționale. Partida a fost amânată ca urmare a imposibilității de a-i folosi pe jucătorii sud-americani angrenați în preliminariile Cupei Mondiale. O decizie care a născut controverse, dar are mai puțină importanță.

ADVERTISEMENT

Cert este că era de văzut cum se va prezenta trupa lui Ancelotti în această partidă. Una decisivă pentru destinul său în grupa de UEFA Champions League. Dar care, în egală măsură, trebuia să arate potențialul unei formații care nu mergea deloc înainte de pauză. Egal cu Villarreal (0-0) acasa. Apoi, înfrângere pentru analele UCL, cu Sheriff Tiraspol (1-2). În fine, o nouă înfrângere, 1-2, cu Espanol, în La Liga.

Evident, o serie care punea sub semnul întrebării calitatea echipei. Și, pe de altă parte, dădea apă la moară celor care cred că Ancelotti nu este omul potrivit pe bancă. Totul a fost însă dat uitării după acel 5-0 de marți. Și nu doar pentru că Real a reînceput să câștige.

ADVERTISEMENT

Mijlocul a fost ”betonat”

Dincolo de rezultat, fără îndoială, pentru fanii ”albilor”, ca și pentru analiști, mai importantă a fost maniera. Și faptul că trupa lui Ancelotti a primit întăriri importante. Sigur, nu este vorba despre transferuri, pentru că perioada este încheiată de multă vreme. A fost însă pentru prima dată când italianul s-a putut baza pe ”tridentul” Modric – Casemiro – Kroos.

Până acum, Kroos a lipsit din pricina unei pubalgii. Și jocul nu a convins. La Kiev, echipa a pierdut din forța pe care o aduceau Valverde sau Camavinga. Dar a câștigat infinit mai mult. Siguranță în defensivă, prin modul în care aceștia acoperă zonele vulnerabile. Și, pe de altă parte, pistoanele menite să aducă mingea în avanposturi.

ADVERTISEMENT

Ba mai mult, să o facă generând pericol. Prin realizări individuale. Sau prin modul în care pun în valoare oamenii din avanposturi. Lucruri care s-au transpus în 23 de șuturi spre poartă. Dintre care 10 pe spațiul acesteia și patru (nu punem la socoteală autogolul) transformate în reușite pe tabela de marcaj.

„Nu trebuie să vorbesc despre valoarea acestor jucători. Oameni care au câștigat tot ce se poate câștiga. Și care, în pofida vârstei, sunt în plină formă. Pur și simplu mă mulțumesc să le aplaud evoluția”, a spus Ancelotti la finalul meciului.

ADVERTISEMENT

Alte două piese noi

Antrenorul lui Real Madrid l-a recuperat și pe Mendy la Kiev. Iar acesta a rezolvat problemele defensive ale flancului stâng. Unul cu probleme în jocurile anterioare. În pofida numeroaselor încercări ale tehnicianului de a găsi soluții. Francezul a fost la prima apariție în acest sezon. Și a arătat că prezența sa în formație dă consistență compartimentului defensiv al trupei lui Ancelotti.

În fine, Vinicius este un alt plus pentru Real Madrid înainte de El Clásico. Brazilianul strălucise la începutul sezonului și nu i-a lăsat vreo șansă la titularizare lui Hazard. A intrat însă într-un con de umbră. Iar prestațiile sale au reprezentat o cauză pentru rezultatele nefavorabile.

Împotriva Șahtiorului, după o primă repriză discretă, brazilianul s-a dezlănțuit. A reușit două goluri. Și arată că este în formă înainte de vizita pe Camp Nou. La timp, mai cu seamă că a arătat că poate să fie o armă decisivă în El Clásico.

ADVERTISEMENT