News

Trupe din Franța, trimise în România! Iohannis, încântat de anunțul lui Macron despre misiunea NATO

Klaus Iohannis este încântat de ultimul anunț făcut Emmanuel Macron, în contextul crizei din estul Europei. Liderul de la Paris a declarat că Franța va trimite trupe în România.
20.01.2022 | 11:04
Trupe din Franta trimise in Romania Iohannis incantat de anuntul lui Macron despre misiunea NATO
ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis a salutat, joi dimineața, anunțul președintelui Emmanuel Macron, cel care a declarat că Franța este gata să trimită trupe în România în cadrul misiunilor NATO.

Într-un mesaj postat pe contul său de Twitter, președintele de la Cotroceni a spus că prin acest demers va fi ”consolidat flancul estic, în regiunea Mării Negre”.

ADVERTISEMENT

Iohannis, reacție după ce Franța a anunțat trimiterea de trupe în România: ”Salut cu căldură poziția președintelui Macron”

”Salut cu căldură anunțul președintelui Emmanuel Macron privind disponibilitatea Franței de a participa la prezența militară avansată a NATO în România.

Parteneriatul strategic dintre România și Franța va fi astfel consolidat pe flancul estic, în regiunea Mării Negre”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter, atât în limba franceză, cât și în engleză.

ADVERTISEMENT

Macron a anunțat trimiterea de trupe în estul Europei pentru asigurarea securității

Miercuri, președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat că țara sa va trimite trupe în România în cadrul operațiunilor NATO pentru asigurarea securității statelor din estul alianței. Anunțul vine în contextul crizei de securitate pe flancul estic al NATO.

”Am trimis trupe pentru a asigura securitatea partenerilor noștri europeni în cadrul misiunilor NATO, la prietenii noștri din zona baltică și vom continua să o facem.

ADVERTISEMENT

Am arătat disponibilitatea noastră de a merge mai departe, în cadrul NATO, de a ne angaja în noi misiuni și de a ne asuma responsabilitatea în misiuni de tip ”prezenţă înaintată consolidată”, mai ales în România. Solidaritate cu prietenii noștri europeni în cadrul NATO”, a spus președintele francez.

Anunțul președintelui francez, făcut într-un discurs susținut fața militarilor din Haguenau (Alsacia). De altfel, un anunț în acest sens a fost publicat pe Twitter și de europarlamentarul francez Natalie Loiseau.

ADVERTISEMENT

”În această seară (n.r. miercuri) Emmanuel Macron a anunțat disponibilitatea Franței de a participa la o prezență militară avansată a NATO în România.

Franța este solidară cu statele europene preocupate de securitatea lor”, a scris Loiseau pe Twitter.

ADVERTISEMENT