Hotnews

Trupe ruseşti execută exerciţii militare în Transnistria

Trupe ruseşti au executat exerciţii militare în regiunea separatistă Transnistria din Republica Moldova, conform The Moscow Times, care citează agenţii de presă din Rusia. Presa rusă spune...
Autor: Ionuţ Cataramă | 10.04.2015 | 11:22
Trupe ruseşti execută exerciţii militare în Transnistria

Trupe ruseşti au executat exerciţii militare în regiunea separatistă Transnistria din Republica Moldova, conform The Moscow Times, care citează agenţii de presă din Rusia. Presa rusă spune că aproximativ 400 de soldaţi şi 30 de piese de artilerie au fost implicate în manevrele militare din Transnistria. În Transnistria, regiune separatistă unde locuiesc aproximativ 500.000 de oameni, erau dislocaţi permanent anul trecut aproape 2.000 de soldaţi ruşi.

Armata activă a Republicii Moldova numără mai puţin de 5.000 de soldaţi

Transnistria este o regiune pro-rusă din nord-vestul Republicii Moldova, ţară de care s-a despărţit unilateral în 1992, în urma unui conflict militar. Trupele pro-ruse au fost ajutate în disputa cu forţele Chişinăului de armata a 14-a a Rusiei. Federaţia Rusă menţine şi în prezent trupe pe teritoriul republicii separatiste, în ciuda protestelor venite dinspre Chişinău.

Organizaţia pentru Securitate şi Comunicare Europeană (OSCE) conduce un format de negociere 5+2 cu privire la situaţia Transnistriei, dar fără să înregistreze vreun progres.

Sursă: www.dcnews.ro

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!