News

Trupele SUA pot rămâne mai mult timp în România. Anunțul ministrului apărării, Vasile Dîncu

Trupele SUA care vor ajunge în curând în România pot stat mai mult timp în țara noastră. Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, vine cu explicații în acest sens.
04.02.2022 | 09:21
Trupele SUA pot ramane mai mult timp in Romania Anuntul ministrului apararii Vasile Dincu
ADVERTISEMENT

La mijlocul acestei săptămâni, SUA a anunțat că 1.000 de soldați americani vor fi trimiși ”în zilele următoare” din Germania în România și alți circa 2.000 în Polonia pentru a asigura securitatea aliaților din Europa de Est în fața amenințărilor Rusiei.

Referitor la timpul pe care trupele americane îl vor petrece în țara noastră, ministrul apărării, Vasile Dîncu, a venit cu o serie de explicații.

ADVERTISEMENT

Oficialul MApN spune că aliații NATO ar putea rămâne pentru o perioadă mai îndelungată dacă tensiunile de la Marea Neagră nu vor fi înlăturate.

Staționarea trupelor SUA în România depinde de situația din estul Europei. Dîncu: ”Pot rămâne pentru o perioadă mai mare de timp”

Vasile Dîncu a spus că cei 1.000 de soldați americani urmează să ajungă în țara noastră peste câteva zile, așa cum s-a convenit cu omologii de peste ocean.

ADVERTISEMENT

Batalionul nu va avea o prezență permanentă, dar, spune șeful MApN, dacă situația de la Marea Neagră nu se va rezolva, ”vor rămâne totuși ca trupe permanente pentru o perioadă mai mare de timp”.

”Așa cum au anunțat oficialii americani, cum am discutat cu omologul meu, prezența este sigură. Pot să vină în câteva zile, nu știu exact data. Este vorba despre 1.000 de militari dintr-un contingent din Germania. La noi sunt pregătite toate condițiile pentru a primi militari americani. Facem de mulți ani aplicații comune.

ADVERTISEMENT

Venirea acestui batalion se va produce foarte repede în săptămânile următoare. În ceea ce privește permanența nu este vorba de un fel de batalion permanent, este vorba despre un sistem de rotație prin care aceste dislocări pot avea loc cu o anumită periodicitate.

Dacă nu se ajunge la o situație în care cu adevărat să nu mai existe pericol la Marea Neagră, vor rămâne totuși ca trupe permanente pentru o perioadă mai mare de timp. Nu vin doar pentru puțin timp. Este vorba de a arăta o întărire a întregului flanc estic, din țările baltice până în zona Mediteranei.

ADVERTISEMENT

Ar putea să fie, în funcție de modul cum vor evolua și evenimentele aici. Aceste dislocări erau gândite mai demult”, a precizat Vasile Dîncu, la B1TV.

Ministrul apărării dă asigurări că NATO nu va interveni militar într-un conflict Rusia – Ucraina

În ceea ce privește un posibil conflict militar între Rusia și vecinul său Ucraina, Vasile Dîncu spune că acesta nu va atrage o implicare a NATO și implicit nici a României.

”Nu este cazul ca România să intre în conflict în acest moment. NATO nu intervine militar, indiferent de ce se întâmplă în Ucraina. Trebuie să ne pregătim pentru orice situație”, a mai spus Dîncu la postul de știri citat.

ADVERTISEMENT
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în...
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în același timp. Avertismentul dur al medicilor specialiști
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul...
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul 632 mondial: ”Urăsc acest sport din tot sufletul”
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Valentina Pelinel, emoționată până la lacrimi în ziua în care a împlinit 43...
Valentina Pelinel, emoționată până la lacrimi în ziua în care a împlinit 43 de ani. Surpriză pentru soția lui Cristi Borcea!
Halep, greșeala care i-a răpit șansa revenirii în tenis: decizia ei proastă se...
Halep, greșeala care i-a răpit șansa revenirii în tenis: decizia ei proastă se repetă acum într-un alt caz de dopaj
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
A MURIT marele CÂNTĂREŢ ROMÂN. Adio, maestre! Durerea e infinită
A MURIT marele CÂNTĂREŢ ROMÂN. Adio, maestre! Durerea e infinită
Mirela Vadia, absentă de la TV. Ce a pățit vedeta
Mirela Vadia, absentă de la TV. Ce a pățit vedeta
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce...
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce se întâmplă cu copiii
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Care erau plăcerile culinare ale dacilor. Alimentele care erau un lux în dieta...
Care erau plăcerile culinare ale dacilor. Alimentele care erau un lux în dieta acestora
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română