News

Trupul afaceristului Ioan Crișan, ridicat de la morgă. Șeful Poliției Române, deplasare la Arad pentru verificarea stadiului anchetei

Trupul lui Ioan Crișan a fost ridicat de la morgă, iar șeful Poliției Române este la Arad pentru verificarea stadiului anchetei.
08.06.2021 | 15:14
Trupul afaceristului Ioan Crisan ridicat de la morga Seful Politiei Romane deplasare la Arad pentru verificarea stadiului anchetei
ADVERTISEMENT

Marți, 8 iunie, la 10 zile de la tragicul eveniment de la Arad, trupul neînsuflețit al omului de afaceri Ioan Crișan a fost ridicat de la morgă.

Tot în cursul acestei zile, șeful Poliției Române, chestorul Benone Matei, s-a deplasat la Arad pentru a verifica ancheta în cazul exploziei de pe 29 mai.

ADVERTISEMENT

Trupul omului de afaceri Ioan Crișan, ridicat de la morgă

Familia îndurerată a afaceristului Ioan Crișan va putea să-și înmormânteze ruda în următoarele zile. Trupul bărbatului, ucis în explozia maşinii sale în dimineaţa zilei de 29 mai, a fost ridicat de la morgă în a 10-a zi de la tragicul eveniment.

Marți dimineață, la morga Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad s-a prezentat fiica victimei, Laura Crişan.

ADVERTISEMENT

Apoi, trupul neînsufleţit al omului de afaceri a fost dus la o casă funerară privată, fiica sa nedorind să facă declaraţii jurnaliştilor care au ajuns la spital, scrie Agerpres.

Potrivit publicației citate, care citează unele surse apropiate familiei, înmormântarea lui Ioan Crișan va avea loc miercuri, la ora 13:00.

ADVERTISEMENT

Șeful Poliției Române, deplasare la Arad pentru verificarea stadiului anchetei

Tot marți, șeful Poliției Române a decis să verifice personal ancheta în cazul uciderii omului de afaceri Ioan Crișan din Arad. Chestorul Benone Matei a ajuns deja în orașul din Banat.

Gravul incident a avut loc în urmă cu aproape trei săptămâni și suspectul sau suspecții sunt încă de negăsit. La sediul Poliției din Arad se află încă de la începutul acestei anchete adjunctul șefului Poliției Române.

ADVERTISEMENT

Până în prezent, au fost audiate toate persoanele din anturajul omului de afaceri – familie, prieteni – pentru a se stabili care putea fi motivul care să fi dus la asasinarea lui.

A doua zi după eveniment, ancheta a fost preluată de parchetul general, motivul invocat fiind ”complexitatea cauzei dată de gravitatea faptelor, impactul social major, aspectele de fapt investigate fiind extrem de grave și pentru a se asigura soluționarea cu celeritate a cauzei, în scopul unei mai bune înfăptuiri a actului de justiție”.

Una dintre ipotezele luate în calcul de anchetatori este aceea ca explozia mașinii omului de afaceri din Arad să fi fost un asasinat la comandă.

Anchetatorii încă așteaptă finalizarea expertizei asupra bombei, pentru a-și da seama ce fel de explozibil a fost folosit.

Totodată, pentru a-l prinde pe cel care a pus la cale asasinatul, polițiștii colaborează cu anchetatori din alte state europene, dat fiind faptul că ordinul asasinatului ar putea să fi venit din afara României.

ADVERTISEMENT