News

Trupul neînsuflețit al lui Cristian e de negăsit. Ce cred pompierii din Italia că s-a întâmplat după ce a fost luat de viitură

Dacă Patrizia și Bianca, cele două tinere ucise de viitură în Italia, au fost deja înmormântate în rochii de mireasă în satul natal, soarta lui Cristian e necunoscută.
11.06.2024 | 19:41
Trupul neinsufletit al lui Cristian e de negasit Ce cred pompierii din Italia ca sa intamplat dupa ce a fost luat de viitura
Trupul neînsuflețit al lui Cristian e de negăsit. Ce cred pompierii din Italia că s-a întâmplat după ce a fost luat de viitură
ADVERTISEMENT

Asta, pentru că a trecut mai bine de o săptămână din clipa în care pompierii l-au căutat pe tânărul luat de ape. Șansele ca acesta să fie în viață sunt nule, însă familia vrea cu orice preț să-i recupereze cadavrul și să-i ofere o înmormântare creștinească. Salvatorii italieni se folosesc de elicopter și au o teorie referitor la ce s-a putut întâmpla.

Ce cred pompierii din Italia că s-a întâmplat după ce Cristian a fost luat de viitură

Familia lui Cristian asistă la căutări și speră la o minune, deși e destul de clar că acesta e mort. Conform Observatornews.ro, pompierii cred că trupul lui Cristian a rămas blocat în cheile defileului râului Natisone, astfel că toate căutările se concentrează acum în această zonă periculoasă.

ADVERTISEMENT

Apa aici are peste șase metri adâncime, iar pereții verticali sunt imposibil de urcat, în timp ce vremea groaznică le dă mari bătăi de cap scafandrilor. Primarul din Premariacco, Michele De Sabata, spune că pompierii fac tot ce pot pentru a-l găsi pe tânăr, deși nu este clar dacă vor reuși acest lucru vreodată.

“Să ajungi acolo este foarte riscant, avem nevoie de sprijin pentru scafandri, de asistența continuă a elicopterului care sosește de la Veneția în fiecare zi. Totul este foarte greu. Sunt 38 de pompieri, dar ca în fiecare zi un total de 80 de persoane sunt implicate în căutare. Am vorbit cu scafandrii, ei mi-au confirmat că defileul râului Natisone este atât de complex încât este foarte greu să cerceteze la 360 de grade fără să-şi rişte propriile vieţi”, a explicat primarul.

ADVERTISEMENT

Familia lui Cristian ajută la găsirea acestuia, după ce a fost luat de ape

Presa din Italia scrie că inclusiv părinții băiatului de 25 de ani au sosit din România și s-au alăturat efortului de căutare alături de fratele tânărului, care era acolo încă din prima zi de căutări. Între timp, procurorii italieni tratează acest caz cu maximă seriozitate și au deschis un dosar de omor din culpă.

Practic, anchetatorii vor să afle dacă cei trei tineri puteau fi salvați. Asta, în condițiile în care pompierii s-au uitat minute bune la cei trei tineri care așteptau să fie luați de viitură. Le-au aruncat mai multe frânghii, însă aceștia nu au reușit să le prindă, în condițiile în care elicopterul care i-ar fi putut salva a venit cu 30 de minute prea târziu.

ADVERTISEMENT

Mama Patriziei le-a reproșat, de altfel, tuturor celor aflați pe margine în acea zi că au stat și au filmat fără să intervină. Ce-i drept, nimeni nu a dorit să-și riște viața în condițiile în care viitura era tot mai aproape și era destul de clar că cei trei tineri vor fi luați de ape fără să aibă nicio scăpare.

”Ce mă doare cel mai mult este că toată lumea a făcut poze și videoclipuri și nimeni nu le-a salvat. Poate că i-ar fi putut salva. Nu era important să faci videoclipuri. Fusese la plimbare, a sunat de mai multe ori la 112. Și-a lăsat numele, adresa”, a declarat mama fetei. Pe internet au apărut imagini care-i arată pe cei trei tineri cum se țin în brațe înainte de a muri înecați.

ADVERTISEMENT

Cert e că pompierii care au găsit cadavrele fetelor sunt deprimați și au nevoie de consiliere psihologică. ”M-am apropiat de ea, ca să îi spun că sunt acolo, dar nu mi-a răspuns. Nu se mai putea face nimic”, povesteşte pompierul Emanuel Marini, de la Protecţia Civilă. E neclar când vor fi abandonate căutările lui Cristian.

ADVERTISEMENT
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu...
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu un politician foarte controversat la Hilton Budapesta
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay.
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay. "Preţuri la fel de mari ca în Italia"
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi...
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi a ajuns să lucreze ca şofer
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui...
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui Donald Trump. Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit...
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit din minți
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al...
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al soțului și al fiului ei. ''Îți spunem adio, iubirea noastră!''
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör:...
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör: „Nu mai este cale de întoarcere”
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție...
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție socială. „Să adaugi ani vieții și viață anilor”