Fotbal international

Trupul neînsuflețit al lui Emiliano Sala a ajuns în Argentina! S-a stabilit data înmormântării

15.02.2019 | 15:55
Trupul neinsufletit al lui Emiliano Sala a ajuns in Argentina Sa stabilit data inmormantarii

Trupul neînsuflețit al fotbalistului Emiliano Sala a ajuns vineri în Argentina, acolo unde va fi înmormântat. Atacantul care fusese transferat în această iarnă de la FC Nantes la Cardiff City a murit într-un tragic accident de avion în momentul care pleca din Franța către Marea Britanie.

Cotidianul argentinian Clarin a anunțat că sicriul în care se află Emiliano Sala a plecat joi seară din Marea Britanie și a ajuns vineri dimineață (n.r. – vineri la prânz în România) pe aeroportul Ezeiza din Buenos Aires, acolo unde a fost așteptat de familie. Deplasarea s-a făcut cu o cursă de linie a companiei British Airways.

Trupul neînsuflețit al lui Emiliano Sala a ajuns în Argentina

Imediat după ce a ajuns în Argentina, cortegiul funerar cu trupul neînsuflețit al lui Emiliano Sala a plecat spre Progreso, localitatea în care a crescut fotbalistul și care se află la aproximativ 500 de kilometri nord de capitala Buenos Aires. Sosirea este programată pentru după-amiază, după ora din America de Sud, iar sicriul va fi depus la clubul unde s-a format atacantul.

Vehiculul cu care este transportat sicriul cu Emiliano Sala de la Buenos Aires la Progreso
Vehiculul cu care este transportat sicriul cu Emiliano Sala de la Buenos Aires la Progreso

Înmormântarea va avea loc sâmbătă, așa cum anunțase inițial primarul orașului Progreso: ”Corpul său va fi depus în sala de sport de lângă sediul clubului San Martin, unde s-a format ca jucător, şi va fi un priveghi. Cred că înmormântarea va avea loc sâmbătă. Familia va decide. Mama lui, sora şi fratele lui au sosit deja la Progreso”.

Emiliano Sala a fost declarat decedat în noaptea de 7 spre 8 februarie, la trei zile de la descoperirea epavei și la mai bine de două săptămâni după dispariția aeronavei desupra Canalului Mânecii. Identificarea sa a fost făcută în bvaza amprentelor, iar autopsia a relevat faptul că jucătorul a murit din cauza loviturilor la cap și la corp. În schimb, pilotul David Ibbotson nu a fost încă găsit, dar căutările continuă.