Fotbal international

Trupul neînsuflețit al lui Emiliano Sala o să fie scos din adâncuri. AAIB întâmpină probleme. “Va îngreuna misiunea!”

06.02.2019 | 10:15
Trupul neinsufletit al lui Emiliano Sala o sa fie scos din adancuri AAIB intampina probleme Va ingreuna misiunea

Avionul în care se afla Emiliano Sala și pilotul David Ibbotson a fost găsit de unul dintre vasele care participau la căutarea privată, iar autoritățile britanice fac tot posibilul ca trupul neînsuflețit al fostului fotbalist să fie scos din adâncuri pentru a fi înmormântat așa cum se cuvine.


UPDATE, ora 13.30. AAIB a început operațiune de recuperare a trupului neînsuflețit al lui Emiliano Sala, iar azi a emis un comunicat: “Încercăm recuperarea corpului. Dacă vom reuși, vom lua în considerare și recuperarea epavei aeronavei. Condițiile nu ne permit să folosim ROV-ul (n.r. vehicul cu comandă de la distanță) pe perioade limitate, ceea ce va îngreuna misiunea. Indiferent de rezultate, nu vom face niciun anunș până nu vor fi informate familiile”, informează AAIB.


Un purtător de cuvânt al AAIB a dezvăluit că în acest moment se lucrează pentru a aduna cât mai multe elemente care să ajute la ancheta care va determina modul în care avionul în care se afla Emiliano Sala a căzut, iar până la finalul săptămânii se va încerca recuperarea corpului neînsuflețit care se află pe scaunul pasagerului.

Când urmează să fie scos din adâncuri trupul neînsuflețit al lui Emiliano Sala

“În acest moment este în curs de desfășurare o operațiune pentru a aduna elemente”, a declarat un purtător de cuvânt al AAIB, Biroul de anchetă britanic al accidentelor aeriene. În momentul în care a fost înbtrebat dacă vor încerca să recupereze resturile avionului și corpul care se află în epavă, purtător de cuvânt a declarat: “O operațiune submarină va fi efectuată în următoarele două zile.”

Așa arată avionul în care se afla Emiliano Sala în momentul în care a fost găsit în Canalul Mânecii
Așa arată avionul în care se afla Emiliano Sala în momentul în care a fost găsit în Canalul Mânecii

Mai mult, David Mearns, conducătorul societății Blue Water Recoveries, pune presiune ca corpul lui Emiliano Sala să fie recuperat cât mai repede. Acesta a părăsit insula anglo-normandă Guernesey după ce a reperat epava, iar acum AAIB se ocupă de investigații. “Timpul presează când e vorba de un corp, este deci obligatoriu ca ei să se ocupe de recuperarea avionului și a corpului. Echipele AAIB adună toate elementele care permit evaluarea modului de a proceda, ce material trebuie să ia, ce nave, scafandri. Trebuie văzut cum poate fi ridicat avionul fără a deplasa corpul și să ne asigurăm că va fi recuperat tot”, a spus Mearns.

  • 16 milioane de euro era cota de piață a lui Emiliano Sala, conform transfermarkt.com