Fotbal international

Trupul neînsuflețit al lui Emiliano Sala va ajunge în Argentina! Când va fi înmormântarea

13.02.2019 | 09:11
Trupul neinsufletit al lui Emiliano Sala va ajunge in Argentina Cand va fi inmormantarea

Trupul neînsuflețit al atacantului Emiliano Sala va ajunge vineri după-amiază în Argentina. Fotbalistul a murit după ce avionul privat care îl transporta în Marea Britanie după transferul de la FC Nantes la Cardiff City s-a prăbușit în Canalul Mânecii la 21 ianuarie.

Cortegiul funerar este așteptat să ajungă vineri după-amiază la Progreso, localitatea argentiniană în care a crescut Emiliano Sala și care se află la aproximativ 500 de kilometri nord de capitala Buenois Aires, iar sicriul va fi depus la clubul unde s-a format.

Emiliano Sala dă mâna cu proprietarul clubului Cardiff City, Tan Sri Vincent Tan, după ce a semnat contractul cu echipa din Premier League
Emiliano Sala dă mâna cu proprietarul clubului Cardiff City, Tan Sri Vincent Tan, după ce a semnat contractul cu echipa din Premier League

Trupul neînsuflețit al lui Emiliano Sala va ajunge în Argentina: ”Sâmbătă va fi înmormântarea”

”Corpul său va fi depus în sala de sport de lângă sediul clubului San Martin, unde s-a format ca jucător, şi va fi un priveghi. Cred că înmormântarea va avea loc sâmbătă. Familia va decide. Mama lui, sora şi fratele lui au sosit deja la Progreso”, a declarat primarul Julio Muller, confor, agenției AFP.

Un diplomat englez a spus că sicriul va fi transferat joi de la morgă la aeroportul Heathrow din Londra, iar deplasarea în Argentina se va face cu o cursă regulată a companiei British Airways. Trupul neînsuflețit al lui Emiliano Sala va fi așteptat de familie pe aeroportul Ezeiza din apropiere de Buenos Aires, iar de acolo va fi transportat la Progreso într-un vehicul funerar.

Proprietarul clubului Cardiff City, Tan Sri Vincent Tan, s-a ocupat de toate detaliile reaptrierii corpului lui Emiliano Sala, iar la înmormântare sunt aștepate delagații ale jucătorilor de la FC Nantes și Cardiff City. Conform autopsiei efectuate de oficialii britanici, Emiliano Sala ar fi murit din cauza loviturilor la cap și la corp, iar identificarea sa a fost făcută pe baza amprentelor. Jucătorul argentinian a fost omagiat marți seară la meciuri din prima manșă a optimilor de finală ale Champions League.