News

Record de popularitate pentru noul proiect al lui Donald Trump. Peste 100.000 de oameni stau la coadă ca să intre pe Truth Social, rețeaua socială a fostului lider american

Rețeaua socială a lui Donald Trump a devenit atât de populară imediat după momentul lansării, încât înregistrările au fost blocate, iar oamenii au ajuns pe o listă de așteptare imensă.
23.02.2022 | 19:03
Record de popularitate pentru noul proiect al lui Donald Trump Peste 100000 de oameni stau la coada ca sa intre pe Truth Social reteaua sociala a fostului lider american
Rețeaua socială a lui Donald Trump are o listă de așteptare cu peste 100.000 de oameni. Sursa foto: fotomontaj Fanatik.
ADVERTISEMENT

La două zile după ce Donald Trump și-a lansat rețeaua socială, internauții dornici să acceseze noua platformă se lovesc de imposibilitatea de a se înregistra pentru un nou cont.

Momentan, TRUTH Social a fost dezvoltată și publicată doar pentru telefoanele iPhone, urmând ca o variantă pentru dispozitivele cu Android să fie lansată în viitorul apropiat. Chiar și așa, în magazinul de aplicații AppStore, Truth Social a ajuns rapid pe locul 1 în topul aplicațiilor disponibile gratuit pentru americani.

ADVERTISEMENT

Totuși, la scurt timp după ce rețeaua a devenit ”publică”, posibilitatea de înregistrare a fost blocată pentru noi utilizatori. Este însă disponibilă posibilitatea de descărcare și de instalare a aplicației, doar pentru cei din SUA și din Canada. Încă nu este clar dacă și când aceasta va fi disponibilă și celor din restul lumii, însă cu siguranță are șanse să trezească și interesul altor oameni din afara continentului nord-american.

Odată ce un utilizator descarcă Truth Social, va trebui să furnizeze o adresă de mail și o dată de naștere, iar ulterior va primi un mesaj de verificare, pentru a putea confirma crearea contului.

ADVERTISEMENT

Cei de la techcrunch.com, însă, s-au lovit de erori la tot pasul pe parcursul procesului de înregistrare a unui cont și chiar și după ce au primit mesajul de verificare. Astfel, nu au putut să își înregistreze un cont.

Rețeaua socială a lui Donald Trump, record de popularitate după lansare

Situația s-a repetat pentru mulți utilizatori care au vrut să se înregistreze pe Truth Social, în timp ce alții s-au confruntat cu un alt mesaj. Astfel, se pare că a apărut o ”listă de așteptare” pe care sunt puși utilizatorii ce încearcă să-și înregistreze un cont. Această ”coadă” numără deja peste 100.000 de persoane ce vor să intre pe Truth Social, iar cifra este în continuă creștere.

ADVERTISEMENT

Cei mai norocoși sunt cei care au optat să ”precomande” aplicația, astfel că aceasta le-a fost descărcată automat pe telefon și au avut mai mult succes la înregistrarea unui cont.

Aplicația reprezintă ”întoarcerea” lui Donald Trump pe rețelele sociale, acesta fiind nevoit să-și creeze propria platformă după ce a fost suspendat de Facebook, Twitter și YouTube. Acesta a rămas fără acces la conturile sale în urma revoltei de la Capitoliul SUA, din 6 ianuarie 2021, de teama că afirmațiile sale ar putea instiga la noi violențe.

ADVERTISEMENT

Truth Social seamănă destul de mult cu Twitter, fiind construită în același format, însă oferind alt tip de conținut. Rețeaua lui Trump este considerată ca una ”alternativă”, o denumire dată mai multor platforme precum Parler, Gettr sau Rumble, care au devenit un fel de refugiu pentru conservatorii americani după ce clasicele Facebook și Twitter i-au cenzurat.

Totuși, cele două rețele susțin că nu au suprimat în mod intenționat și țintit conținutul conservator, însă fac trimitere către regulile referitoare la limbajul instigator la ură sau la violență.

Donald Trump pregătise încă din octombrie 2021 lansarea rețelei sociale pe care o denumește un efort ”de a se împotrivi tiraniei Big Tech.” Conform CEO-ului Devin Nunes, fost congresman din partea Partidului Republican, aplicația va fi disponibilă unui număr din ce în ce mai mare de utilizatori și ar trebui să fie complet operațională în SUA până la finele lui martie.

ADVERTISEMENT