News

Sumă colosală investită în rețeaua socială a lui Donald Trump chiar înainte de listarea la bursă. Cum va arăta TRUTH Social

TRUTH Social, rețeaua socială creată de Donald Trump, a anunțat că a reușit să primească o investiție de 1 miliard de dolari de la un grup de investitori care a rămas, momentan, necunoscut.
06.12.2021 | 13:29
Suma colosala investita in reteaua sociala a lui Donald Trump chiar inainte de listarea la bursa Cum va arata TRUTH Social
ADVERTISEMENT

TRUTH Social, rețeaua socială creată de Donald Trump, a anunțat că a reușit să primească o investiție Rețeaua socială fondată de către fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a anunțat că a reușit să securizeze o investiție de peste un miliard de dolari. Fondurile respective urmează să fie oferite de către un grup de investitori pe care Trump Media & Technology Group, compania din spatele rețelei, vrea să îl țină secret.

După cum notează Reuters, această infuzie de capital vine cu puțin timp înainte ca Trump Media, compania care dezvoltă TRUTH Social, printre alte viitoare produse, să fie listată la bursă.

ADVERTISEMENT

Analiștii sunt de părere că suma de un miliard de dolari reprezintă o confirmare a puterii politice și financiare de care Donald Trump încă se bucură la aproape un an după ce a pierdut președinția Statelor Unite ale Americii.

Parteneriat de milioane de dolari pentru Trump Media

Listarea la bursă a TRUTH Social (Trump Media) se va face prin parteneriatul semnat în luna octombrie cu Digital World Acquisition Corp, o companie cu sediul în Shanghai, specializată în listarea companiilor din China pe bursa americană.

ADVERTISEMENT

Digital World a anunțat că va lista trustul fondat de fostul președinte american la bursa din New York și că va oferi 293 milioane de dolari în cadrul parteneriatului cu acesta. În total, TRUTH Social va avea la dispoziție fonduri care vor însuma în jur de 1,25 miliarde de dolari.

Acordul dintre Trump Media și Digital World a finalizat în octombrie, fiind evaluat la 875 milioane de dolari. La sfârșitul zilei de 3 decembrie, compania din spatele noii rețele sociale era estimată la aproape 4 miliarde dolari, vești bune pentru traderii profesioniști, dar și suporterii lui Trump care au cumpărat acțiuni la noua companie pentru a-l sprijini.

ADVERTISEMENT

Donald Trump și Big Tech

Mulți investitori de pe Wall Street nu se grăbesc să investească în noile proiecte ale lui Donald Trump și asta din cauza insurecției din 6 ianuarie. Atunci suporterii fostului președinte au luat cu asalt Capitoliul SUA, convinși că alegerile au fost furate în favoare actualului președinte, Donald Trump.

Fondarea Trump Media este răspunsul fostului președinte la deciziile companiilor din social media de a-i interzice accesul la platformele lor, adesea principala modalitate prin care acesta ținea legătura cu baza sa electorală.

ADVERTISEMENT

Trump avea 89 de milioane de urmăritori pe Twitter și 33 de milioane de fani pe Facebook, respectiv 24,5 milioane pe Instagram, după cum susține o prezentare de pe site-ul Trump Media.

Decizia de a-i interzice lui Donald Trump accesul pe aceste platforme de social media a venit ca urmare a evenimentelor din 6 ianuarie. Cu toate acestea, decizia a fost criticată de suporterii fostului președinte, dar și de unii dintre adversarii săi, fiind considerată arbitrară.

Cum va arăta rețeaua socială a lui Donald Trump?

Conform diferitelor surse, într-o prezentare secretă, destinată investitorilor, TRUTH Social ar urma să includă un feed de actualități similar cu cel pe care Twitter îl oferă utilizatorilor săi.

TRUTH Social ar urma să fie lansat în prima parte a anului 2022 și reprezintă doar una din cele trei etape ale planului pentru Trump Media. Pe viitor, fostul președinte vrea să lanseze un serviciu de streeming, TMTG+. Noua platformă ar trebuie să concureze cu competitorii de pe piață și să ofere acces la divertisment, știri și chiar podcasturi.

ADVERTISEMENT
Tags: