Sporturi

Tsitsipas a plâns ca un copil după cel mai lung și frumos meci de la Roland Garros: “Niciodată nu am pățit așa ceva”. Video cu rezumatul duelului cu Wawrinka! Simona Halep a reacționat imediat

03.06.2019 | 10:20
Tsitsipas a plans ca un copil dupa cel mai lung si frumos meci de la Roland Garros Niciodata nu am patit asa ceva Video cu rezumatul duelului cu Wawrinka Simona Halep a reactionat imediat

Stefanso Tsitsipas, unul dintre favoriții acestei ediții de la Roland Garros, a părăsit turneul încă din prima săptămână, la capătul unui meci epic împotriva lui Stanislas Wawrinka. Elvețianul s-a impus 7-6, 5-7, 6-4, 3-6, 8-6 după cinci ore și 11 minute de joc. 

UPDATE, 3 iunie, ora 10.15. Simona Halep a urmărit cu atenție duelul dintre Stefanos Tsitsipas și Stanislas Wawrinka, un meci care a durat mai bine de cinci ore și care a fost câștigat de elvețian. Sportiva din România a postat un mesaj pe pagina de Instagram pentru cei doi jucători de tenis. “Astăzi avem doi învingători. Nu mai contează rezultatul”, a fost reacția Simonei.

Mesajul postat de Simona Halep pe Instagram
Mesajul postat de Simona Halep pe Instagram

Tsitsipas a plâns ca un copil după cel mai lung și frumos meci de la Roland Garros

La finalul partidei, grecul în vârstă de numai 20 de ani a izbucnit în plâns, punctul care a închis meciul fiind acordat după o eroare de arbitraj. Vezi imagini în galeria foto de mai sus

„Cred că ar fi corect să se introducă sistemul Hawk-Eye și la Roland Garros. Mă simt epuizat. Nu știu. Nu am mai pățit așa ceva în viața mea. Mă simt foarte dezamăgit. A trecut multă vreme de când nu am mai plâns după un meci. Nu a fost ușor din punct de vedere emoțional. Voi încerca să învăț din asta cât de mult pot.

Am fost atât de aproape, atât de aproape… Dar i-am dat spațiu să facă ce vrea. Prea multe mingi de break. Nu am mai jucat. Așteptam să joace altcineva în locul meu cred. Mintea mea este goală în acest moment. Nu am puterea să gândesc.

E cel mai rău lucru posibil în tenis. Să încerci să reziști la un nivel mental ridicat mai bine de cinci ore. Iar cel mai rău e când la final pierzi. Nu vreți să fiți în locul meu” – a spus Stefanos Tsitsipas la conferința de presă.

În sferturile de finală, Stansilas Wawrinka se va întâlni cu bunul său prieten Roger Federer. Câștigătorul acestui duel are șanse să-l înfrunte în semifinale pe Rafael Nadal, cel mai bun jucător din toate timpurile pe zgura de la Roland Garros.