Sport

Tsitsipas, atac fără menajamente la Nick Kyrgios. Amenzi uriașe pentru cei doi sportivi

Stefanos Tsitsipas a lansat un atac virulent la adresa australianului Nick Kyrgios după înfrângerea sa împotriva australianului la Wimbledon 2022, survenită după un meci plin de incidente.
04.07.2022 | 12:10
Tsitsipas atac fara menajamente la Nick Kyrgios Amenzi uriase pentru cei doi sportivi
Confruntarea Tsitsipas vs Kyrgios din turul 3 al turneului de la Wimbledon a avut parte de ”prelungiri” la conferința de presă după un scandal iscat la finalul setului 2, aplanat de arbitrii. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
04-07-2022
09:11

Tsitsipas şi Kyrgios, amendaţi de organizatori

Jucătorii Stefanos Tsitsipas şi Nick Kyrgios au fost amendaţi de organizatori, ca urmare a comportamentului lor la meciul din turul trei al turneului de la Wimbledon.

Conform L’Equipe, grecul va trebui să achite 10.000 de dolari pentru că a trimis o minge în tribună, iar australianul a fost amendat cu 4.000 de dolari pentru că a spus o obscenitate.

După ce a aflat că a fost sancționat financiar, Kyrgios a făcut o postare pe Twitter în care a pus un emoticon cu râs în lacrimi.

Stefanos Tsitsipas a câștigat primul set la tie-break, dar Nick Kyrgios a revenit și s-a impus cu 6-7 (2), 6-4, 6-3, 7-6 (7) în jocul din turul 3 la Wimbledon 2022. O confruntare cu tenis de calitate, dar și cu momente tensionate. Sau chiar întreruperi prelungite, pentru certuri cu arbitrii. Continuată și la conferința de presă.

”Nu cred că poate juca fără să facă circ”, a spus Tsitsipas, care l-a acuzat pe Kyrgios că este un agresor

Cel mai controversat moment a fost în finalul setului al doilea. După ce a pierdut setul, Tsitsipas a trimis o minge în tribună. Iar aceasta a trecut la câțiva centimetri de un spectactor.

ADVERTISEMENT

Kyrgios a reacționat imediat. S-a îndreptat către arbitrul de scaun și, în stilul caracteristic, a început să-l certe pe arbitrul de scaun că nu-l descalifică pe adversar.

”Ești prost? Cum poți să dai cu mingea în tribune, să riști să lovești pe cineva și să nu fii descalificat? Trebuie să rănească pe cineva ca să fie descalificat? Dacă făceam eu așa… Doamne”, a spus Kyrgios, potrivit Marca.

ADVERTISEMENT

Timp de câteva minute, Kyrgios a refuzat să joace – cerând să vorbească cu supervizorul turneului și cu alți arbitrii. El a amenințat că va părăsi terenul înainte de a relua lupta la începutul celui de-al treilea set.

În cele din urmă, jocul a continuat. Iar Nick Kyrgios s-a impus, așa cum aminteam, urmând a evolua în optimi împotriva americanului Brandon Nakashima (56 ATP).

ADVERTISEMENT

Duel al declarațiilor

Duelul a continuat însă la conferința de presă. Mai întâi, Stefanos Tsitsipas și-a cerut scuze pentru incident. ”Am greșit și nu voi mai face niciodată așa ceva. Mi-am prezentat scuzele, nu știu ce mi-a trecut prin cap, dar cred că tot circul făcut de adversarul meu m-a afectat”, a transmis grecul.

Care, ulterior, s-a lansat într-un atac virulent la adresa adversarului. ”Este o agresiune constantă. Asta face el, își agresează adversarii. Probabil că era un agresor și în școală.

ADVERTISEMENT

Nu-mi plac oamenii de acest tip, care îi agresează pe alții. Are și câteva trăsături bune de caracter, dar cred că are și o latură întunecată, care, odată expusă, le poate face mult rău oamenilor din jurul lui.

Nu cred că poate juca dacă nu produce un astfel de circ. Așa se comportă el pe teren și mereu scapă. I-am spus arbitrului că depășește de multe ori limita bunului simț”, a spus Stefanos Tsitsipas.

Kyrgios n-a ezitat să-i dea replica adversarului: ”Nu am făcut nimic lipsit de respect față de Stefanos astăzi. Să intri aici și să spui că l-am agresat, asta e ușor.

Nu suntem făcuți din același material. Mă înfrunt cu tipi care sunt adevărați concurenți.

Am mulți prieteni în vestiar, doar ca să te anunț. De fapt sunt unul dintre cei mai apreciați. El nu este plăcut, să menționăm asta”.

ADVERTISEMENT