Fotbal international

ȚSKA Sofia are coșmaruri cu echipele românești! Ultimul meci cu FCSB s-a jucat în Gruia

22.10.2020 | 17:33
TSKA Sofia are cosmaruri cu echipele romanesti Ultimul meci cu FCSB sa jucat in Gruia
ADVERTISEMENT

ȚSKA Sofia va evolua împotriva lui CFR Cluj, joi, de la ora 19:55. Bulgarii nu au amintiri prea plăcute cu echipele românești, obținând o singură victorie în cele opt meciuri disputate în cupele europene. 

Singura victorie a lui ȚSKA Sofia împotriva echipelor românești în cupele europene a venit în urmă cu 64 de ani când învingeau pe Dinamo în prima manșă din primul tur preliminar al Cupei Campionilor Europeni cu 8-1. Singurul gol al “roș-albilor” a fost marcat atunci de Băcuț, din penalty, în minutul 81.

ADVERTISEMENT

Returul s-a disputat cu două zile înainte de Revelion pe 30 decembrie, iar Dinamo a reușit să se impună cu 3-2. Bulgarii au reușit să obțină calificarea mai departe cu scorul general de 10-4. Avea să fie singurul succes împotriva echipelor românești.

ȚSKA Sofia are coșmaruri cu echipele românești! Ultimul meci cu FCSB s-a jucat în Gruia

Aveau să treacă 48 de ani până la un nou duel între ȚSKA Sofia și echipele românești. În ultimul tur preliminar din Cupa UEFA, bulgarii jucau împotriva Stelei. Roș-albaștrii s-au impus cu 2-1 la București grație golurilor marcate de Neaga și Dică. Pentru bulgari a înscris Dimitrov, după o gafă a lui Hamutovski.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO: 

Returul s-a disputat la Sofia pe 30 septembrie. Steaua a început ca din tun meciul și conducea cu 2-0 până în minutul 35 grație golurilor marcate de Oprița și Paraschiv. Bulgarii au reușit să revină prin reușitele lui Sakaliev și Gargorov, dar n-au mai avut forța să întoarcă meciul.

VEZI VIDEO: 

S-a încheiat 2-2 și Steaua își începea seria de calificări în grupele competițiilor europene, stopată în 2015 după înfrângerea cu Rosenborg. Sezonul 2004-2005 este cel în care Steaua reușea să elimine în 16-imile competiției pe Valencia, deținătoarea trofeului.

ADVERTISEMENT

Steaua a mai eliminat odată ȚSKA Sofia în Europa în 2011

În sezonul 2010-2011, ȚSKA Sofia și Steaua se întâlneau din nou play-off-ul Europa League. Roș-albaștrii jucau atunci meciul de pe teren propriu în Gruia. Coincidență sau nu, bulgarii vor reveni pe același stadion în luna decembrie pentru meciul cu CFR Cluj.

Steaua s-a impus din nou pe teren propriu, scor 2-0, și lua o opțiune serioasă pentru calificare. Pe stadionul din Gruia au marcat Galamaz și Leandro Tatu.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO: 

Returul de la Sofia a fost dominat tot de roș-albaștrii. Steaua a deschis scorul în minutul 71 printr-un șut al lui Cristi Tănase. Bulgarii au egalat cu 6 minute înainte de final, însă calificarea a fost deja pecetluită.

VEZI VIDEO: 

Bulgarii n-au pierdut niciodată acasă cu echipele românești!

Cu toate că are o singură victorie în opt meciuri cu echipele românești, ȚSKA Sofia nu a pierdut niciodată pe teren propriu împotriva echipelor românești. Dinamo a pierdut cu 1-8 în 1956, iar Steaua a încheiat la egalitate de fiecare dată, 2-2 și 1-1.

Pe data de 3 decembrie, ȚSKA Sofia se va întoarce în România pe același stadion unde a jucat ultima dată, Gruia. Doar că de această dată cu alt adversar. Atunci, FCSB a câștigat cu 2-0, iar acum va întâlni CFR Cluj.

  • 8 meciuri a jucat ȚSKA Sofia cu echipele românești în cupele europene
  • 64 de ani au trecut de la ultima victorie a lui ȚSKA Sofia cu echipele românești

 

ADVERTISEMENT