News

Tub de oxigen spart la Spitalul de Boli Infecțioase Caransebeș. Pacienții au fost evacuați

Un tub de oxigen s-a  spart în secția Covid a Spitalului de Boli Infecțioase Caransebeș. Pacienții au fost evacuați.
29.10.2021 | 16:27
Tub de oxigen spart la Spitalul de Boli Infectioase Caransebes Pacientii au fost evacuati
ADVERTISEMENT

Potrivit primelor informații în interior se aflau doi pacienți infectați cu SARS-COV2. Situația unuia dintre ei este atât de gravă încât a avut nevoie de trei butelii de oxigen.

La un moment dat, una dintre butelii a avut scăpări de oxigen din cauză că s-a fisurat reductorul și atfel s-a declanșat alarmă de incendiu, în jurul orei 14:30.

ADVERTISEMENT

A fost declanșată alarma de incendiu

De îndată, la fața locului s-au deplasat echipaje de salvare: trei echipe de pompieri și una de ambulanță. Dacă nu se intervenea la timp exista risc de incendiu, transmite presa locală Caon.ro

”Măsurătorile efectuate de către echipajele de pompieri au indicat valori ale oxigenului situate sub limita maximă admisă.

ADVERTISEMENT

Din cadrul Detasamentului de Pompieri Caransebes au fost alocate doua autospeciale pentru stins incendii și o ambulanță SMURD.

De asemenea, în sprijinul personalului medical din cadrul spitalului a fost trimis și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanta”, a comunicat Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic” al județului Caraș-Severin.

ADVERTISEMENT

Pacientul aflat în stare gravă a fost transferat într-o altă secție Covid

În secția externă a Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș se mai află 10 pacienți la Infecțioase, iar alți 8 la Pneumologie. Pacientul căruia i s-a spart butelia de oxigen a fost transferat într-o altă secție Covid.

”A căzut o butelie dintr-un salon, s-a fisurat reductorul – partea de sus, robinetul care reglează butelia -, au început pierderile de oxigen, dar personalul a procedat conform protocolului pentru astfel de situații.

ADVERTISEMENT

Au oprit toate sursele de energie, de curent, ca să nu izbucnească vreun incendiu, au deschis geamurile, au evacuat pacienții și au sunat la 112.

Oamenii s-au speriat că fâsâia butelia. Echipele de intervenție au constatat situația, am eliminat orice risc, pacienții sunt înapoi în saloane.

O singură pacientă care era mai grav dinainte de acest incident, avea o saturație de 50%, a fost dusă pe o secție la spitalul mare unde să aibă oxigen suficient”, a spus pentru sursa menționată anterior managerul unității medicale Adrian Dumbravă.

ADVERTISEMENT