Sport

Tuchel îi forțează mâna noului proprietar al lui Chelsea. Întâlnire Boehly – Granovskaia la finala FA Cup

Thomas Tuchel este dispus să renunțe la câțiva jucători în vară, dar îi cere americanului Todd Boehly să o păstreze pe Marina Granovskaia, cea care a condus Chelsea și-n era Abramovich.
10.05.2022 | 14:19
Tuchel ii forteaza mana noului proprietar al lui Chelsea Intalnire Boehly  Granovskaia la finala FA Cup
Marina Granovskaia şi Petr Cech
ADVERTISEMENT

Todd Boehly, americanul al cărui consorțiu a câștigat cursa pentru preluarea lui Chelsea, n-are zile ușoare. Iar aprobarea tranzacției de către Guvernul britanic și Premier League par să fie cele mai lejere puncte de pe agenda sa. Căci echipa s-ar putea destrăma dacă renunță la Marina Granovskaia, cea care a condus clubul de mai bine de un deceniu.

Tuchel i-a cerut lui Boehly să o păstreze la Chelsea pe Granovskaia

Todd Boehly a sosit în Europa săptămâna trecută pentru a semna acordul de preluare al lui Chelsea. Iar în weekend a asistat la meciul cu Wolverhampton.

ADVERTISEMENT

A stat în tribună alături de Bruce Buck, chairman al clubului. Pe care, după cum a declarat deja, îl va păstra în funcție, dacă tranzacția va fi aprobată,  măcar ”pentru a asigura tranziția”.

Nu pare să fie suficient însă și pentru un om cheie al echipei. Mai precis managerul Thomas Tuchel. Care, scrie The Telegraph, și-a exprimat intenția de a continua la clubul londonez. Dar nu fără a preciza că vrea să lucreze în continuare cu Marina Granovskaia și Petr Cech.

ADVERTISEMENT

Granovskaia, care deține dublă cetățenie, rusă și canadiană, a lucrat cu Abramovich la Sibneft, începând din 1997. Și a sosit la Chelsea în 2003, la scurt timp după ce acesta preluase clubul.

Din 2010 l-a reprezentat pe Abramovich, iar în 2013 a fost în conducerea clubului, fiind responsabilă cu transferurile și contractele jucătorilor. Anul trecut a fost declarată cel mai bun director de club din fotbalul european.

ADVERTISEMENT

Petr Cech, fostul portar al echipei, este consilierul acesteia în chestiuni tehnice și de performanțe.

Întâlnire cheie, sâmbătă, la finala FA Cup, cu Liverpool

Jurnaliștii britanici scriu că Boehly a luat în serios spusele lui Tuchel. Cu atât mai mult cu cât germanul pregătise deja, alături de Granovskaia și Cech, strategia pentru această vară.

ADVERTISEMENT

Astfel, americanul urmează să discute cu Bruce Buck și Marina Granovskaia, sâmbătă, atunci când Chelsea va juca finala FA Cup cu Liverpool. Și pare să fie nevoit să facă toate eforturile pentru a o păstra. Nu doar pentru a avea continuitate.

Îndepăratarea Marinei, un element cheie în negocierile cu jucătorii, poate pune în pericol acordurile cu fotbaliști cheie. Este vorba despre Mason Mount și Reece James, pentru care sunt pregătite noi contracte. Dar și Edouard Mendy, care vrea o creștere de salariu.

În plus, revin după împrumuturi Michy Batshuayi și Tiemoue Bakayoko. Iar contractele acestora expiră în vara lui 2023. Astfel că situația lor trebuie rezolvată acum.

Schimbări radicale în lot

Și dacă tot suntem la capitolul jucători, să spunem că urmează o vară agitată în tabăra lui Chelsea. Deja se știe că Rudiger și Christensen, aflați la final de contract, vor pleca. Astfel că este nevoie de nume noi în centrul defensivei.

Dar nu sunt singurele nume în discuție. Azpilicueta s-a înțeles cu FC Barcelona, însă londonezii au posibilitatea să-l păstreze încă un an, activând o clauză din contract.

O decizie rapidă trebuie luată și în cazul lui Jorginho, care intră în ultimul an de contract. Și a lui Saul Niguez, deși, ținând cont că nu a prea jucat, probabil că Chelsea nu-l va cumpăra.

Apoi, sunt jucătorii care nu au convins. Kepa Arrizabalaga, pentru care s-a plătit o sumă record în 2018, apără doar în meciuri de Cupă. Și ar trebui vândut pentru a recupera din cele peste 70 de milioane de lire sterline plătite de Chelsea la momentul sosirii sale.

Trebuie rezolvată și situația lui Romelu Lukaku, jucător căzut în disgrația lui Tuchel. Dar și a lui Timo Werner, care nu a convins, și pentru care s-ar putea obține bani buni.

Este nevoie, de asemenea, de cele mai profitabile tranzacții pentru Ross Barkley sau Callum Hudson-Odoi. Două talente care nu au confirmat. Iar toate aceste decizii par să fie în mâna Marinei Granovskaia.

 

ADVERTISEMENT
Tags: