Sport

Cea mai nebună noapte din cariera lui Thomas Tuchel! Ce a păţit după ce a băut cu vedetele lui Chelsea

S-a scurs un an din aventura lui Thomas Tuchel la Chelsea. Prilej de bilanț. Fotbalistic vorbind, dar nu numai, jurnaliștii englezi oferindu-ne și o altă fațetă a aventurii sale londoneze. Nu lipsesc detaliile picante!
27.01.2022 | 13:01
Cea mai nebuna noapte din cariera lui Thomas Tuchel Ce a patit dupa ce a baut cu vedetele lui Chelsea
ADVERTISEMENT

Thomas Tuchel a sosit la Londra, pentru a prelua Chelsea, cu multe emoții. Înlocuia o legendă a grupării, Frank Lampard, și știa că nu va avea o viață ușoară.

Un an mai târziu, are deja în palmares Liga Campionilor și se simte ca acasă nu doar pe Stamford Bridge, ci și în capitala Angliei. Unde și-a găsit deja o nouă iubire.

ADVERTISEMENT

Patru dispute pentru trofeu, două câștigate, și două de jucat, în 12 luni

Fotbalistic, putem vorbi despre o poveste de succes care poate reprezenta un reper. Thomas Tuchel a venit deja cu un palmares bogat. A luat DFB Pokal cu Dortmund.

Apoi, două titluri și un cvadruplu succes cu PSG în al doilea sezon la parizieni. Mai exact, titlul, Supercupa, Cupa Franței și Cupa Ligii. Plus o calificare în premieră în finala UCL.

ADVERTISEMENT

Dar la Chelsea a schimbat tiparele. În numai câteva luni a transformat o echipă care nu se regăsea în campioana Europei. A bifat apoi și Supercupa Europei. Iar acum se pregătește pentru a aduce echipei alte două trofee. Chelsea este calificată în finala Carabao Cup (Cupa Ligii) și va disputa Cupa Mondială a Cluburilor.

Tuchel, un stil unic, cu care a câștigat jucătorii

Pe fani i-a mulțumit cu succesele. Iar pe jucători, prin stilul său unic, cu care a modificat cultura clubului. În spatele zâmbetului său care pare uneori ironic la adresa rivalilor (care a mai pălit, e adevărat în ultima vreme), se ascunde o persoană caldă.

ADVERTISEMENT

De altfel, așa a reușit să lege lucrurile în cadrul echipei. Camaraderia fiind un factor determinant în forța de grup care a dus la câștigarea UEFA Champions League.

Iar dacă în perioada de carantină acest lucru a fost imposibil, imediat ce regulile de distanțare socială au devenit mai lejere, a profitat. Ori de câte ori a fost posibil și-a invitat elevii, alături de personalul de la baza Cobham, împreună cu familiile, la un grătar și câteva beri.

ADVERTISEMENT

Noaptea nebună de la Porto și remediul perfect pentru mahmureală

Și succesul din Liga Campionilor, contra lui Manchester City, l-a celebrat alături de jucători. O petrecere întinsă târziu în noapte, în care orele s-au scurs fără ca cineva să bage de seamă.

Tuchel a celebrat triumful cu gin tonic, dar, la 4:30, spun apropiații echipei, a trecut la Coca Cola. Sunase Marina Granovskaia, directorul clubului și omul de încredere al lui Roman Abramovich. Acesta dorea să-l vadă pe Tuchel la 7:30 dimineața!

La 6 era deja în pat, a ”ciupit” puțin peste o oră de somn, iar apoi s-a văzut cu proprietarul clubului. Acesta i-a oferit remediul perfect pentru mahmureală. Îl anunța că îi va prelungi contractul cu doi ani, înțelegerea urmând să expire în 2024.

S-a adaptat la ”Chelsea Way” și la Londra

Așadar, este un apropiat al jucătorilor, dar și un mentor pentru cei tineri. Dar Thomas Tuchel a probat că s-a adaptat și la ceea ce se numește ”Chelsea Way”.

Ține o legătură strânsă cu Marina Granovskaia. Cu care se consultă în tot ceea ce ține de bunul mers al echipei. De la politica de transferuri, la cazuri precum cel recent, cu declarația nepotrivită a lui Lukaku.

La fel, colaborează cu Petr Cech, directorul tehnic și de performanță al clubului. Împreună cu care setează obiectivele pe termen scurt, dar și cele de perspectivă.

Iar acest lucru se vede. Într-un fotbal extrem de competitiv și la un club deținut de o persoană precum Abramovich, care s-a dovedit de multe ori impulsivă, este liniște. Chiar dacă rezultatele din ultima vreme au scos-o practic pe Chelsea din lupta pentru titlu.

Sigur, nimic nu este bătut în cuie. Fanii continuă însă să cânte: ”Îl avem pe super Tommy Tuchel. El știe exact de ce avem nevoie. Thiago în spate, Timo în atac. Chelsea va câștiga Liga Campionilor!”.

Astfel că, măcar pentru moment, acum, la ceas de bilanț, germanul are liniștea să privească spre viitor. Unul legat de Londra, acolo unde și-a găsit deja două locuri care-i sunt aproape de inimă: London Eye și Muzeul de Istorie Naturală.

ADVERTISEMENT