Fotbal international

Tuchel, obligat de jucători să cânte după câștigarea primului trofeu la PSG. Video

04.08.2018 | 20:00
Tuchel obligat de jucatori sa cante dupa castigarea primului trofeu la PSG Video
ADVERTISEMENT

Noul antrenor al echipei Paris Saint-Germain, Thomas Tuchel a fost obligat de jucători să cânte în timpul conferinței de presă ținută după câștigarea primului trofeu la formația din capitala Franței. PSG a câștigat pentru a opta oară în istorie și pentru a șasea oară consecutiv Supercupa Franței.

După ce în sezonul precedent a reușit tripla campionat – Cupă – Cupa Ligii, Paris Saint-Germain a început perfect și actuala stagiune, învingând, sîmbătă, la Shenzhen în China, cu scorul de 4-0, formația AS Monaco în Supercupa Franței. Golurile învingătorilor au fost marcate de Angel Di Maria 33, 90+2, Christopher Nkunku 40 şi Timothy Weah 67.

ADVERTISEMENT

Tuchel a cântat melodia ”Happy” după câștigarea primului trofeu la PSG

Conform cotidianului francez L’Equipe, imediat după încheierea partidei de la Shenzhen și festivitatea de premiere, antrenorul german Thomas Tuchel a mers la conferința de presă. Însă, jucătorii formației Paris Saint-Germain au intrat peste el și l-au obligat să cânte în fața jurnaliștilor. Tuchel a ”marjat” la cererea fotbaliștilor și a cântat în stil propriu melodia ”Happy” a lui Pharrell Williams.

După acest moment care a stârnit multe zâmbete, Thomas Tuchel și-a continuat conferința de presă. ”Pentru mine nu este important sistemul, ci spațiile pe care le acoperă jucătorii. La pSG totul este mult mai simplu, deoarece am jucători de calitate care se adaptează foarte repede la ceea ce le cer”, a declarat tehnicianul german.

ADVERTISEMENT

”Suntem foarte fericiți și mândri că am câștigat acest trofeu. Când te impui cu 4-0 nimeni nu ți poate contesta succesul. Este incredibil ce au făcut jucătorii mei pe teren. A fost foarte cald, dar am evoluat ca o echipă și acest lucru mă bucură cel mai mult”, a mai afirmat Thomas Tuchel.

Viitoarea ediție a Ligue 1 va începe în weekend-ul următori, iar Paris Saint-Germain va debuta pe teren propriu, la 12 august, de la ora 22:00, împotriva formației Caen, în timp ce AS Monaco va juca în deplasare, la 11 august, de la ora 18:00, cu FC Nantes, formație unde este legitimat portarul român Ciprian Tătărușanu.

ADVERTISEMENT

Supercupa Franței a însemnat primul meci oficial pentru Thomas Tuchel pe banca tehnică a formației Paris Saint-Germain. Germanul l-a înlocuit la cârma campioanei Franței pe spaniolul Unai Emery, care a plecat în Premier League la Arsenal Londra.

Noul antrenor al echipei Paris Saint-Germain, Thomas Tuchel a fost obligat de jucători să cânte în timpul conferinței de presă după câștigarea primului trofeu
Noul antrenor al echipei Paris Saint-Germain, Thomas Tuchel a fost obligat de jucători să cânte în timpul conferinței de presă după câștigarea primului trofeu

PSG își pierde sponsorul principal din vara viitoare

Paris Saint-Germain, își va pierde sponsorul principal începând cu 1 iulie 2019. Compania aeriană Fly Emirates se va retrage de la PSG, după ce patronul qatarez Nasser Al-Khelaifi a cerut o sumă fabuloasă pentru prelungirea contractului.

ADVERTISEMENT

În ultimele sezoane, Fly Emirates a plătit între 25 și 30 de milioane de euro anual, în funcție de rezultatele obținute de Paris Saint-Germain. În această vară, cele două părți s-au pus la masa tratativelor, dar nu au ajuns la niciun acord.

Astfel, începând cu 1 iulie 2019 Paris Saint-Germain își va pierde sponsorul, după ce patronul Nasser Al-Khelaifi a cerut o sumă în jurul a 80 de milioane de euro anual. Suma a fost considerată mult prea mare de oficialii Fly Emirates și astfel se încheie o pagină de istorie a clubului francez.

ADVERTISEMENT