Sport

Interviu exclusiv: Ţucudean RĂSPUNDE la oferta Stelei!

Vine Ţucudean la Steaua? O întrebare pe care fanii din Ghencea şi-o pun în ultimele zile. Jucătorul lui Dinamo a dat cărţile pe faţă pentru FANATIK lămurind situaţia contractuală cu...
12.04.2014 | 00:08
Interviu exclusiv Tucudean RASPUNDE la oferta Stelei
ADVERTISEMENT

Vine Ţucudean la Steaua? O întrebare pe care fanii din Ghencea şi-o pun în ultimele zile. Jucătorul lui Dinamo a dat cărţile pe faţă pentru FANATIK lămurind situaţia contractuală cu gruparea din Ştefan cel Mare, dar şi posibilul transfer în Ghencea. 

George, cum te simţi în această perioadă? S-a creat toată tevatura asta cu transferul tău la Steaua…

ADVERTISEMENT

– Pe mine nu m-a afectat în nici un fel toată situaţia, nici emoţional, nici psihic. Doar că au apărut unele discuţii care pe mine m-au deranjat.

La ce te referi? Pentru că totul a explodat în momentul în care tu nu ai refuzat categoric un transfer la Steaua…

ADVERTISEMENT

– Cuvintele pot fi puse cum vrea fiecare. Ideea pe care eu am vrut s-o exprim este că orice club, oricînd, în orice moment, poate fi o opţiune pentru un jucător. La fel e şi invers, orice jucător poate fi o opţiune pentru un club. Steaua poate să facă o ofertă, dar vorbim la vară, acum nu e corect să mai comentez eu cît încă am un sezon de terminat la Dinamo.

„Unii abia au aşteptat să sară pe mine”

Uite, poate tocmai chestia asta te-a costat, că ai comentat interesul. Crezi că ai greşit?

– Da, posibil. Poate ar fi trebuit să tac, dar lumea mă ştie, îmi cunoaşte caracterul, mai ales cei de la Dinamo. Eu nu am spus acele vorbe cu rea intenţie, dar văd că acum mulţi se îndoiesc de mine, parcă abia au aşteptat să sară pe mine.

ADVERTISEMENT

La cine te referi?

– Sînt apropiaţi ai clubului care au ieşit cu declaraţii că eu mă dau dinamovist şi nu sînt. Dar ce să fac eu? Aşa e în toată lumea, dar parcă în România e mai rău. Cînd e bine, nimeni nu te laudă, dar cînd e rău, apar toţi ca ciupercile după ploaie.

E vorba de cineva din interiorul clubului?

– Nu, nu! Să fie foarte clar. Nu mă refer la jucătorii lui Dinamo, la antrenori sau la cei din conducere. Sînt oameni din anturaj, şi din exterior, şi din interior. Se ştiu ei foarte bine.

ADVERTISEMENT

„Mă gîndesc la echipa naţională”

Te deranjează postura în care te afli de la meciul cu Petrolul, aceea de rezervă nefolosită?

– Este decizia antrenorului. Eu mă pregătesc foarte bine, mă simt foarte bine, sînt pregătit oricînd să ajut echipa. Restul nu depinde de mine.

Crezi că are legătură cu faptul că tu pleci de la vară, iar Bilinski e jucătorul lui Dinamo? Nu ar fi fost mai corect să ţi se spună asta în faţă?

– Păi şi Vidici pleacă în vară de la Manchester United şi se duce la Inter, dar văd că joacă pînă la finalul sezonului. Eu sînt jucător de fotbal, nu e treaba mea să comentez, ci să joc.

Totuşi, nu eşti frustrat de faptul că erai pe lista scurtă a lui Piţurcă pentru turneul de la finalul sezonului şi că absenţa din teren îţi poate lua această oportunitate?

– E normal să mă gîndesc la echipa naţională, orice jucător se gîndeşte la naţională. Fotbaliştii pînă în 27 de ani, care pot exploda oricînd, au mereu şansa lor.

„Nu cred că interesul Stelei e o strategie”

Dacă o să fii pe teren împotriva Stelei, după discuţiile astea, o să fii mai motivat decît eşti în mod obişnuit?

– Pe mine mă motivează orice meci pe care îl joc pentru Dinamo. Sînt mii de fotbalişti care şi-ar dori să fie în locul meu, să joace la Dinamo. Cînd eşti aici, ai alt nume, e mai greu să ajungi să marchezi în tricoul ăsta. Clubul acesta e o rampă de lansare, e altceva pentru România. De aici au plecat sute de jucători în străinătate, să le fie mai bine, tot de aici mulţi au ajuns la echipa naţională. Eşti în fruntea fotbalului!

Te-ai gîndit în vreun moment că ipoteza transferului tău la Steaua să fi fost lansată intenţionat, ca să vă destabilizeze, ca un soi de strategie?

– Nu cred aşa ceva. Atunci ce treabă mai avea Laurenţiu Reghecampf să spună la meciul cu Argentina ce a declarat, că aş fi meritat să fiu la naţională?

În vară, cînd se negocia revenirea ta la Dinamo, Constantin Anghelache spunea că o asemenea mutare te-ar ajuta şi pe tine, şi echipa. Aşa s-a întîmplat, v-aţi făcut datoria unii faţă de ceilalţi?

– Dinamo şi-a făcut datoria faţă de mine. Am avut şansa să joc, să dau goluri. Cît despre mine, îi las pe alţii să vorbească.

Dar tu eşti mulţumit de sezonul tău?

– Niciodată nu te mulţumeşti cu puţin. Voiam să dau cel puţin 15 goluri, dar asta e viaţa.

„Înainte plimbam adversarul pînă obosea, acum muncim de două ori mai mult”

Referitor la ce spui, e mai greu acum să fii atacant la Dinamo, cînd echipa nu mai este atît de dominantă precum înainte?

– Vede toată lumea asta. Eu am prins chiar şi perioada cu Ioan Andone, cînd era o echipă cu Dănciulescu, Munteanu şi alţi jucători experimentaţi. Era altceva. Dădeam două goluri şi apoi o plimbam pînă obosea adversarul. La fel şi cu Ciobotariu, cînd am avut acel tur de campionat foarte bun. Acum muncim de două ori mai mult pe teren.

Astea sînt, totuşi, efectele implementării proiectului de regenerare a clubului…

– Nu vreau să comentez eu lucrurile astea. Da, ştiu că orice suporter ar vrea ca Dinamo să ajungă ce a fost, dar nici nu poţi face peste noapte performanţă. Oricum, nu cred că se aştepta nimeni la rezultate atît de bune precum cele pe care le-am avut. Însă avem în continuare fluctuaţii de formă, mai ales cu echipele mici. Parcă ar trebui să jucăm mereu cu Steaua, Petrolul… Ştii cum e? Psihic, tu spui înainte de meci că eşti pregătit şi că vei trata meciul cu aceeaşi seriozitate, eşti conştient că asta trebuie să faci, dar uneori nu-ţi merge.

 

Dănciulescu: „E util lui Dinamo! Nu se va duce la Steaua”

FANATIK l-a rugat să comenteze situaţia lui George Ţucudean şi pe Ionel Dănciulescu, directorul general al lui Dinamo. Acesta l-a lăudat pe vîrful de 22 de ani, căruia i-a făcut un portret în culori calde. „Ţucudean este copilul meu de suflet, alături de Matei, Filip, Lazăr, Rotariu, Şerban şi orice tînăr de valoare de la echipa asta. Îl ştiu foarte bine, e un băiat educat, mai rar ca el, şi este mereu corect cu fotbalul. Chiar dacă nu marchează, Ţucu ajută mult, e jucător de echipă. Încă este foarte util lui Dinamo. A crescut mult în ultimul an. Am mare încredere în omul Ţucudean, e un băiat atipic, care deşi vine dintr-o familie cu o situaţie financiară bună, vrea să îşi muncească propriii bani. Frumos ar fi să scriem doar despre ce joacă, nu despre altceva”, a spus Dănciulescu. Fostul atacant a comentat şi perspectiva unui transfer al lui Ţucudean la Steaua, mutare pe care nu o vede realizabilă: „El este un dinamovist convins, nu se va duce la Steaua. Oricum, e jucătorul lui Standard, ei îi decid viitorul”.

Eu l-aş fi luat pe Ţucudean la echipa naţională, dacă tot i-ai luat pe Rus şi pe Filip” (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua, înaintea amicalului cu Argentina)

1329 de minute a strîns Ţucudean la Dinamo în acest sezon, adică o medie de aproape 70 de minute pe joc

5 goluri şi 4 pase de gol a acumulat atacantul de 22 de ani în acest sezon

1.400.000 de euro este cota lui Ţucudean pe transfermarkt.de, cu 300.000 mai puţin decît înaintea plecării la Standard Liege

ADVERTISEMENT