Fotbal intern

Țucudean, investitor la CFR? Atacantul vrea să-și promoveze afacerea de vinuri pe care o deține la Arad

16.05.2020 | 17:05
Tucudean investitor la CFR Atacantul vrea sasi promoveze afacerea de vinuri pe care o detine la Arad
ADVERTISEMENT

Chiar dacă viitorul fotbalistic al lui George Țucudean la CFR Cluj este incert, atacantul are planuri mari în ceea ce privește o colaborare de afaceri cu echipa campioană.

Arădeanul se află în conflict cu Dan Petrescu, după ce antrenorul l-a înjurat la meciul cu Astra Giurgiu, primul din play-off, iar pe 30 iunie îi expiră și contractul cu gruparea feroviară.

ADVERTISEMENT

Ambiția lui Țucudean! Campioana CFR să joace pe piept cu numele cramei de vinuri pe care o deține

Indescis pe plan sportiv, Țucudean are planuri în privința afacerilor personale. Mai exact, pentru a crește vânzările, arădeanul vrea să-și promoveze crama de vinuri a cărui proprietar este.

În 2016, George Țucudean s-a decis să investească în industria viticolă. A achiziționat peste 60 de hectare de viță de vie în zona arădeană Miniș-Măderat, cunoscută pentru producția de struguri. A amenajat o cramă pe care a denumit-o MaxiMarc, după numele celor doi copii ai săi, și produce anual un milion de sticle de vin.

ADVERTISEMENT

Noua ambiție a lui Țucudean este de a pune numele cramei pe tricourile de joc ale campioanei României. „Cum ar fi să joace CFR Cluj cu MaxiMarc pe piept!?”, le-a transmis fotbalistul oamenilor din conducerea CFR-ului.

Pe domeniul pe care îl deține în comuna Pâncota din județul Arad, Țucudean amenajează un complex turistic și un parc de aventură. Dar piesa de rezistență o reprezintă restaurarea unui vechi castel. Totalul investiției se ridică la 15 milioane de euro, o parte din bani fiind din fonduri europene.

ADVERTISEMENT

Principalul sponsor alocă 500.000 de euro anual

În prezent, principalul sponsor al campioanei României, NTT Data, singurul care a apărut pe tricourile de joc în Europa League, alocă 500.000 de euro anual, conform contractului parafat în 2018. Această sumă a fost însă suplimentată anul acesta, datorită performanței europene, așa cum a declarat recent omul de afaceri Daniel Metz, CEO al companiei NTT Data România, într-un interviu pentru FANATIK.

Sponsorizarea depinde și de viitorul sportiv

Golgheterul ultimelor două ediții ale Ligii 1 își încheie angajamentul cu CFR pe 30 iunie. Țucudean a lipsit în toamnă 4 luni de pe gazon din cauza unor probleme medicale la inimă. Atacantul de 29 de ani și-a pierdut astfel statutul de titular la CFR.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Marian Copilu insistă pentru prelungirea contractului său. Dacă va continua ca jucător la Cluj sunt șanse mari ca Țucudean să devină și sponsor la echipa campioană.

Ia în calcul o întoarcere acasă

În urmă cu câteva zile, când se vorbea de conflictul izbucnit între George Țucudean și antrenorul Dan Petrescu, în presă apăruse informația că Dinamo ar fi interesată să îi facă o ofertă pentru un contract începând din vară, în cazul în care jucătorul nu va continua la Cluj. Baza unei astfel de mutări ar fi faptul că Țucudean a devenit membru de elită în programul DDB inițiat de suporteri, el optând pentru un abonament anual de 1948 de euro.

Dar George ia în calcul și un transfer la UTA. Șansele ca atacantul să revină la echipa la care a debutat în fotbalul mare sunt crescute. UTA este lider în Liga 2 și este favorită la promovare. Pentru că ar fi acasă, alături de familie și mai aproape de afacerile sale, Țucudean ar accepta să joace pentru „Bătrâna Doamnă”.

ADVERTISEMENT