Premier League

Tudor Băluță a fost lăudat de antrenorul său de la Brighton: „Ne punem mari speranțe în el”

10.08.2019 | 18:03
Tudor Baluta a fost laudat de antrenorul sau de la Brighton Ne punem mari sperante in el

Tudor Băluță a fost lăudat de antrenorul său de la Brighton, Graham Potter, cel care a ținut să precizeze că este încântat de mijlocașul român și cu siguranță va deveni un jucător important pentru echipă, un mijlocaș în care își pune mari speranțe. La Brighton, tânărul fotbalist evoluează de un alt internațional român, atacantul Florin Andone, cel care în sezonul trecut a reușit să înscrie de 5 ori pentru englezi.

Tudor Băluță a primit laude din partea antrenorului său

Mijlocașul naționalei de tineret a României, Tudor Băluță, a fost lăudat de Graham Potter, antrenorul său, la conferința de presă dinaintea debutului în noul sezon de Premier League. Tudor Băluţă este un tânăr care se adaptează la viaţa într-o altă ţară. Are calităţi şi ne punem mari speranţe în el. Băluţă se simte mai bine când joacă la mijloc, deşi se descurcă fără probleme şi când coboară în apărare într-o linie de 3  fundaşi.”

„ Îmi place aria pe care o acoperă şi calitatea paselor lui, dar este mai eficient ca mijlocaş”, a mai adăugat antrenorul lui Birghton. Mijlocașul român nu s-a aflat în lotul echipei în prima partidă din noul sezon contra celor de la Watford.

Tudor Băluta U21
Tudor Băluță a fost lăudat de antrenorul său de la Brighton: „Ne punem mari speranțe în el”

Mijlocașul român are concurență serioasă

Tânărul mijlocaș român a fost cumpărat de Brighton în iarnă de la Viitorul Constanța pentru 3.000.000 de euro, dar acesta a fost lăsat împrumut la constănțeni până la finalul sezonului din România. Ajuns la Brighton după meciurile spectaculoase făcute la Campionatul European de tineret din Italia & San Marino, românul va avea concurență serioasă în linia mediană la formația engleză.

În lotul britanicilor sunt 4 jucători cu o experiență mare și anume: Pascal Groß, Aaron Mooy, Davy Propper sau Dale Stephens. Tânărul român va trebui să se antreneze din greu pentru a putea intra în echipa de start a englezilor, în fața celor patru mijlocași experimentați. Tudor Băluță este al treilea fotbalist român transferat din campionatul intern direct în Premier League în ultimii 10 ani, ceilalți jucători fiind: Vlad Chiricheș (de la FCSB la Tottenham), Florin Gardoș (de la FCSB la Southampton).

  • 4.500.000 de euro este cota lui Tudor Băluță, conform Transfermarkt