Sport

Tudor Băluță a ieșit accidentat în prima repriză cu Belarus. Edi Iordănescu a surprins și a mutat ofensiv

România l-a pierdut pe Tudor Băluță în prima repriză a confruntării cu Belarus, mijlocașul Farului nereușind să mai continue partida.
28.03.2023 | 22:36
Tudor Baluta a iesit accidentat in prima repriza cu Belarus Edi Iordanescu a surprins si a mutat ofensiv
Tudor Băluță a ieșit accidentat în prima repriză cu Belarus. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu a surprins, și spre deosebire de meciul cu Andorra când a fost criticat pentru că a făcut două mutări defensive, acesta l-a introdus în locul mijlocașului lui Farul pe Alexandru Cicâldău, un mijlocaș cu valențe ofensive.

Tudor Băluță a ieșit accidentat în prima repriză cu Belarus

Tudor Băluță a ieșit de pe teren în minutul 38 al partidei cu Belarus, făcând semn că nu mai poate continua meciul, iar Edi Iordănescu a mutat imediat, surprinzând pe toată lumea, mai ales după criticile pe care le-a primit după meciul cu Andorra.

ADVERTISEMENT

Dacă împotriva Andorrei, Edi Iordănescu l-a înlocuit pe Răzvan Marin cu Tudor Băluță și pe Darius Olaru cu Marius Marin, într-un moment în care adversarii se aflau cu un om în minus, acum selecționerul a decis să fie mult mai ofensiv.

Impulsionat de fanii veniți în număr mare pentru partida cu Belarus, Edi Iordănescu a dorit să continue spectacolul ofensiv al „tricolorilor” și a preferat să-l introducă pe Alexandru Cicâldău în teren.

ADVERTISEMENT

„Atât l-am pomenit pe Cicâldău și pentru meciul cu Andorra, iată că a intrat acum. Am așteptări de la el, sper să aibă un aport ofensiv bun și să dea pase decisive sau să marcheze”, a spus Marius Lăcătuș, la TV DigiSport, la pauza meciului România-Belarus.

  • 24 de ani are Tudor Băluță

„Nu revitalizez jucători, noi avem identitate!”

Înaintea meciurilor naționalei României, Gică Hagi a vorbit la emisiunea FANATIK SUPERLIGA despre aportul pe care îl are în „revitalizarea” jucătorilor săi, inclusiv Tudor Băluță, care după transferul la Brighton s-a aflat într-un regres:

ADVERTISEMENT

„Nu revitalizez eu jucători, noi avem identitate. Clubul are o filosofie foarte clară bazată pe un fotbal în care prima oară trebuie să ataci și abia apoi să te aperi.

Jucătorii care vin la noi sunt antrenați foarte bine, pentru că antrenamentul te dezvoltă, acolo înveți. La antrenament trebui să arăți bine fizic și apoi în teren să te simți bine.

ADVERTISEMENT

Jucătorul când vine cu noi trebuie să intre în aceste principii. Fotbal vedem cu toții, e ușor să alegi un jucător, dar după aceea trebuie să știi să-l dezvolți, să-l antrenezi, să-l aduci în formă, să-l faci să fie mai bun, să-l faci să se simtă mai bine”.

  • 2.000.000 de euro este cota de piață a lui Tudor Băluță, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT