Fotbal international

Tudor Băluță a semnat cu ADO Den Haag. Va juca sub formă de împrumut în Eredivisie. Mesajul pentru fani după prezentarea oficială. VIDEO

17.01.2020 | 10:39
Tudor Baluta a semnat cu ADO Den Haag Va juca sub forma de imprumut in Eredivisie Mesajul pentru fani dupa prezentarea oficiala VIDEO
ADVERTISEMENT

Mijlocașul român Tudor Băluță a fost transferat la echipa olandeză ADO Den Haag. Jucătorul de 20 de ani va juca sub formă de împrumut în Olanda până la finalul sezonului. Băluță vine de la englezii de la Brighton.


UPDATE, 17 ianuarie, 14:19. Mutarea lui Tudor Băluță la ADO Den Haag a fost anunțată oficial de echipa din Eredivisie. Imediat după ce a semnat cu noua sa echipă, jucătorul român a avut un mesaj pentru fani.

ADVERTISEMENT


Salut, fani ai lui ADO! Sunt Tudor Băluță, noul jucător al echipei. Vreau doar să spun că sunt foarte fericit să mă aflu aici și abia aștept să vă văd duminică”, a spus Băluță, pe contul de Twitter al lui Den Haag.


Tudor Băluță a semnat cu ADO Den Haag. Va juca sub formă de împrumut în Eredivisie 

Conform olandezilor de la VoetbalPrimeur, ADO Den Haag încearcă cu disperare să se salveze de la retrogradare și în acest sens a recurs la varianta aducerii lui Tudor Băluță, un jucător extrem de talentat care poate evolua și ca fundaș central.

ADVERTISEMENT

Odată cu Băluță, la echipa antrenată de celebrul Alan Pardew au mai venit Sam Stubbs, George Thomas, Laurens De Bock și Mick van Buren .

”Băluță este un mijlocaș defensiv care poate evolua și pe postul de fundaș central. Este considerat un fotbalist foarte talentat în România și are deja șapte selecții pentru prima reprezentativă.”, scriu olandezii despre român.

ADVERTISEMENT

Tudor Băluță este un jucător produs de academia Gheorghe Hagi. După parcursul de excepția cu naționala României U21 la Europeanu din 2019, Băluță a ajuns la Brighton. Englezii l-au achiziționat pentru suma de 2.900.000 de euro.

Tudor Băluță nu s-a impus la Brighton

Tudor Băluță nu a reușit să-i convingă pe cei de la Brighton. Nu a prins niciun meci oficial în Premier League pentru prima echipă.

ADVERTISEMENT

Singurelele minute oficiale pentru Băluță la Brighton au venit în Cupa Ligii Angliei În septembrie, Băluță a fost integralist într-un meci de Cupa Ligii Angliei, pierdut de Brighton cu Aston Villa, scor 3-1.

Băluță a jucat preponderent la echipa de U23 a celor de la Brighton în Premier League 2, acolo unde a strâns cinci meciuri fără să marcheze vreun gol.

  • 4.000.000 de euro este cota lui Tudor Băluță pe Transfermarkt

În Eredivisie, Băluță se va lupta pentru evitarea retrogradării. ADO Den Haag se află pe locul 17 după 18 runde, cu doar 13 puncte, la trei distanță de primul loc salvator, ocupat de Zwolle.

ADO Den Haag va juca primul meci din 2020 duminică, 19 ianuarie, contra celor de la Waalwijk, în runda a 19-a din Eredivisie.

ADVERTISEMENT