Fotbal intern

Tudor Băluță, despre secretul succesului. A terminat liceul cu media 9,96. “Colegii râdeau că sunt tocilar!”

01.02.2019 | 13:55
Tudor Băluță într-un meci al Viitorului. Mijlocașul a dezvăluit secretul succesului

Dacă Olimpiu Moruţan a fugit de la examenul de Bacalaureat pentru a pleca în cantonament cu FCSB în vara anului 2018, nu același lucru îl putem spune și despre Tudor Băluță, jucătorul care a fost vândut de FC Viitorul Constanța la Brighton cu 3 milioane de euro.

Gheorghe Hagi a fost mereu foarte atent la situaţia şcolară a fotbaliştilor săi. Astfel, Tudor Băluţă, Alexandru Măţan şi Denis Drăguş au fost lăsaţi de tehnician în România pentru a participa la examenul de Bacalaureat din vara anului 2018, iar doi dintre ei nu l-au dezamăgit.

Tudor Băluţă a fost premiantul de la Viitorul

Geniul din lotul echipei FC Viitorul Constanţa, Tudor Băluţă, a avut a doua medie din Liceul Tehnologic “Ion Podaru” din Ovidiu. Internaţionalul român a obţinut 8.45 la “Limba şi literatura română”, 8.75 la “Istorie” şi 9.25 la “Logică, argumentare şi comunicare”. Astfel, Tudor Băluţă a avut o medie de 8.81. Mai mult, mijlocașul a terminat clasa a XII-a cu media 9,96.

“Pur și simplu așa am considerat eu de mic, că este nevoie să învăț și la școală, are și ea un rol important, îți antrenează mintea, te ajută, înveți să îți faci o cultură generală… Printr-a noua colegii mei mai făceau glume că sunt tocilar, dar pot să spun că asta nu m-a deranjat niciodată. Nu te poți simți jignit când ți se spune că înveți prea mult, nu?”, spunea Tudor Băluță pentru FANATIK pe 12 noiembrie 2018.

Tudor Băluță se bucură după un gol înscris pentru FC Viitorul Constanța

Măţan a promovat şi el

Şi Alexandru Măţan a luat examenul de Bacalaureat, dar cu media 6.36. Mijlocaşul care a fost pe lista de transferuri a lui Gigi Becali a luat 5.95 la “Limba şi literatura română”, 6.15 la “Istorie” şi 7 la “Logică, argumentare şi comunicare”. Denis Drăguş a obţinut şi el note de trecere la examen, dar nu a promovat pentru că nu a susţinut proba “Competenţe lingvistice Limba Română”. La scris, Drăguş a luat 5.15 la “Limba şi literatura română”, 5 la “Istorie” şi 8.25 la “Logică, argumentare şi comunicare”.

Deși a fost cumpărat de Brighton cu 3 milioane de euro, oficialii echipei din Premier League au decis să îl lase pe mijlocașul în vârstă de 19 ani să joace pentru FC Viitorul Constanța până pe 30 iunie 2019 pentru a avea cât mai multe meciuri în picioare. Cotat de site-urile de specialitate la 1,3 milioane de euro, Tudor Băluță a jucat în 19 meciuri pentru fosta campioană a României în sezonul 2018 – 2019 și a dat două goluri.

Alexandru Măţan este felicitat de Olimpiu Moruţan după un gol înscris la echipa naţională a României U19
Olimpiu Moruţan şi Alexandru Băluţă se bucură după un gol înscris pentru echipa naţională a României U19
  • 1,3 milioane de euro este cota lui Tudor Băluță, conform transfermarkt.com