Fotbal international

Tudor Băluță dezvăluie motivul pentru care a acceptat transferul în Olanda: „Clubul are ambiții mari. Este o șansă pentru mine să capăt experiență!”. VIDEO

19.01.2020 | 16:33
Tudor Baluta dezvaluie motivul pentru care a acceptat transferul in Olanda Clubul are ambitii mari Este o sansa pentru mine sa capat experienta VIDEO
ADVERTISEMENT

Tudor Băluță a dezvăluit că proiectul celor de la Ado Den Haag l-a convins să accepte să vină în Olanda sub formă de împrumut pentru parte a doua a sezonului. Internaționalul român speră să joace mai mult decât a făcut-o la Brighton în toamnă și să contribuie la salvarea de la retrogradare a celor de la Den Haag.

Tudor Băluță, convins de Alan Pardew să vină în Olanda

Tudor Băluță a fost transferat de Brighton în vară, după evoluții apreciabile la Campionatul European de tineret, însă a jucat într-un singur meci pentru prima echipă a „pescărușilor”, iar în această perioadă de mercato a ajuns, sub formă de împrumut, la Ado Den Haag.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul defensiv declară că a fost convins să accepte mutarea în Olanda de proiectului celor de la Den Haag, care se luptă pentru salvarea de la retrogradare în acest sezon, dar în decembrie l-au numit pe Alan Pardew antrenor principal, antrenor cu mare experiență în Premier League, unde a antrenat la Newcastle sau Crystal Palace.

Mă bucur că am luat decizia de a veni la Den Haag, sper să joc cât mai bine aici. Am ales Den Haag deoarece am văzut că se fac eforturi, au fost aduşi mai mulţi jucători acum în iarnă, a fost instalat şi un nou antrenor.

ADVERTISEMENT

Se vede că acest club are ambiţii mari, că vrea rezultate, în primul rând pentru a rămâne în prima ligă.

Şi eu sunt la fel, sunt ambiţios şi dornic de rezultate, sper să reuşim lucruri bune împreună. A fost simplu să mă convingă să vin aici, managerul mi-a spus ce planuri are şi acum vreau să ajut echipa în retur. 

ADVERTISEMENT

Vreau să joc cât mai mult posibil. Campionatul Olandei este unul puternic, cu echipe foarte bune şi se potriveşte jucătorilor tineri. De aceea, este o șansă pentru mine să capăt experienţă.

Prima impresie e foarte bună, am fost primit cu căldură, sper la finalul sezonului să ne bucurăm împreună”, a declarat Tudor Băluță pentru site-ul oficial al celor de la Den Haag.

ADVERTISEMENT

Poate debuta duminică

Tudor Băluță poate debuta pentru formația olandeză duminică, în meciul cu Waalwjik, din etapa a 19-a a primei ligi olandeze. Cele două echipe sunt vecine de clasament înaintea meciului direct, ocupând ultimele două poziții.

Ado Den Haag este pe 17, cu 13 puncte acumulate, și în cazul unei victorii poate ajunge la un singur punct de prima poziție ce asigură menținerea în prima divizie, ocupată acum de Zwolle.

În acest sezon, Tudor Băluță nu a jucat în niciun meci de campionat la nivel de seniori, singura prezență în tricoul lui Brighton fiind înregistrată la duelul din Cupa Ligii cu Aston Villa, pierdut de „pescăruși” cu 1-3.

  • 20 de ani are Tudor Băluță
  • 2.900.000 de euro a plătit Brighton pentru transferul internaționalului român
ADVERTISEMENT