Fotbal intern

Tudor Băluță la Brighton! Câţi bani primeşte Viitorul! A fost prezentat oficial

31.01.2019 | 20:09
Tudor Baluta la Brighton Cati bani primeste Viitorul A fost prezentat oficial
Tudor Băluță la Brighton. Fotbalistul a fost prezentat oficial
ADVERTISEMENT

Gheorghe Hagi a dat una dintre cele mai importante lovituri pe piața transferurilor. „Regele” a trimis un jucător de la Viitorul direct în Premier League, la Brighton.

UPDATE, ora 20:09 / Brighton a anunţat oficial transferul lui Tudor Băluţă. Fotbalistul de 19 ani a semnat un contract valabil trei ani şi jumătate şi va fi împrumutat la Viitorul până în vară. “Suntem încântaţi să-i urăm bun venit lui Tudor. Este încă un jucător pe care l-am transferat şi care va putea să se dezvolte în viitor. Este un fotbalist versatil care poate juca atât ca mijlocaş central, cât şi în defensivă. Vom monitoriza progresul lui Viitorul până la finalul sezonului”, a declarat David Weir, oficial al clubului Brighton.

ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 19:56 / Gică Hagi a lămurit ștergerea anunțului de pe site-ul oficial: „Așteptăm să anunțe ei primii transferul. Așa e normal” – a spus „Regele” la TV Digi Sport.


UPDATE, ora 19:00 / Viitorul a şters comunicatul oficial de pe site-ul oficial, dar şi de pe pagina de Facebook. Este posibil ca în ultimul moment, cele două cluburi să fie în dezacord, iar mutarea s-ar fi complicat.

ADVERTISEMENT
Tudor Băluță la Brighton. Anunţul făcut de Viitorul a fost şters
Tudor Băluță la Brighton. Anunţul făcut de Viitorul a fost şters

UPDATE, ora 18:29 / Oficialii clubului Viitorul au anunţat oficializarea transferului lui Tudor Băluţă la Brighton. “FC Viitorul și Brighton & Hove Albion FC au ajuns la un acord pentru transferul internaționalului Tudor Băluță la echipa care evoluează în Premier League. Începând de astăzi, Tudor Băluță este noul jucător al formației engleze, dar va evolua până la finalul acestui sezon, sub formă de împrumut, la FC Viitorul”, au anunţat oficialii clubului pe site-ul oficial.


UPDATE, 31 ianuarie, ora 00:08 / Tudor Băluţă a semnat cu Brighton. Conform Digi Sport, Viitorul va primi trei milioane de euro, la fel cât a primit de la FCSB când l-a vândut pe Florinel Coman. La formaţia din Premier League, mijlocaşul de 19 ani va avea un salariu de 45.000 de euro pe lună, iar la semnătură a primit 80.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Conform sport.ro, se pare că fotbalistul se află deja în Anglia, acolo unde va efectua vizita medicală, iar, dacă totul decurge conform așteptărilor, va semna cu formația unde activează deja un alt român, Florin Andone.

Conform sursei citate, chiar dacă va semna acum, Băluță va încheia acest sezon la Viitorul, urmând să evolueze în Premier League începând cu următoarea stagiune.

ADVERTISEMENT

Tudor Băluță la Brighton!? Fotbalistul de la Viitorul e deja în Anglia

Mijlocașul în vârstă de 19 ani a fost dorit în această perioadă și de Genoa, însă clubul grifon dorea un transfer la pachet cu Ianis Hagi, pe care managerul de la Viitorul nu și l-a dorit.

Băluță a evoluat în 19 partide oficiale în acest sezon pentru Viitorul, marcând două goluri. A făcut pasul chiar și spre prima reprezentativă a României, evoluând în jocul de pe Arena Națională cu Serbia.

Transferuri de 83 de milioane de euro!

Brighton ocupă locul 13 în Premier League, însă nu are emoții în privința rămânerii în prima divizie. Avansul față de primul loc retrogradabil este de șapte puncte în acest moment. De altfel, Brighton este una dintre echipele care au investit serios în acest sezon, cheltuind 83 de milioane de euro pe transferuri.

Valoarea întregului lot este de 173 de milioane de euro, iar antrenor este irlandezul Chris Hughton. Florin Andone a evoluat în 17 partide în acest sezon, marcând trei goluri. Multă vreme a fost absent însă din cauza unei accidentări.

ADVERTISEMENT