Premier League

Tudor Băluță, o mină de aur pentru Gică Hagi! Câte procente a păstrat Viitorul dintr-un nou transfer

01.02.2019 | 15:38
Tudor Baluta o mina de aur pentru Gica Hagi Cate procente a pastrat Viitorul dintrun nou transfer

FC Viitorul a dat lovitura după ce a reușit să îl vândă pe Tudor Băluță în Premiership. Dobrogenii au primit 3 milioane de euro pentru tânărul mijlocaș central. Totodată, FANATIK a aflat și că trupa lui Gică Hagi beneficiază de un bonus în cazul unui viitor transfer al internaționalului român.

Viitorul Constanța deține în continuare 20% din drepturile pentru Tudor Băluță, ceea ce înseamnă că orice viitor transfer al tânărului mijlocaș va aduce în continuare bani în contul trupei lui Hagi. Tudor Băluțuă a ajuns la Brighton, acolo unde îl va avea coleg pe atacantul naționalei României, Florin Andone. Asta după ce trecerea lui Andone la Fenerbahce nu s-a mai efectuat, după cum a anunțat chiar atacantul pe rețelele de socializare.

Tudor Băluță, transfer foarte bun pentru Viitorul. Ce sumă a încasat

Viitorul a făcut o super afacere pentru tânărul originar din Craiova. Trupa de pe malul mării a primit 3 milioane de euro în schimbul mijlocașului de 19 ani, o sumă consistentă care devine cel mai scump transfer efectuat vreodată de fosta campioană a României în afara granițelor țării. Trecerea în Anglia reprezintă și un bonus financiar pentru tănârul mijlocaș român, care va avea un salariu de 45.000 de euro lunar și a primit 80.000 de euro la semnătură.

Tudor Băluță a jucat în 19 meciuri oficiale în acest sezonul pentru Viitorul, partide în care a reușit să marcheze și două goluri. El a reușit și să debuteze la prima reprezentativă a României când a jucat pe Arena Națională, împotriva Serbiei.

Brighton se află pe locul 13 în Premiership și este una dintre echipele care au investit serios în acest sezon. Formația engleză a cheltuit 83 de milioane de euro pe transferuri. Potrivit transfermarkt.com, valoarea lotului celor de la Brighton este de 173 de milioane de euro. În acest sezon, Florin Andone a evoluatîn 17 partide pentru englezi și a reușit să marcheze 3 goluri.