Fotbal intern

Tudor Băluță și Ionuț Vînă sunt mijlocașii aleși de Gigi Becali pentru FCSB! De ce nu le-a mai rostit numele

13.12.2018 | 18:42
Tudor Baluta si Ionut Vina sunt mijlocasii alesi de Gigi Becali pentru FCSB De ce nu lea mai rostit numele

Patronul roș-albaștrilor a demarat deja campania de achiziții pentru perioada de iarnă. Finanțatorul stelist a anunțat că a stabilit deja țintele pentru care va scoate bani în pauza competițională. Ca să se întărească în lupta la titlu cu CFR Cluj, afaceristul pregătește două transferuri de la Viitorul! Tudor Băluță și Ionuț Vînă sunt mijlocașii aleși de Gigi Becali pentru FCSB.

Rămâne un singur impediment, anunțat în exclusivitate zilele trecute de FANATIK: Gică Hagi nu mai dorește să își întărească rivalele din Liga 1 și preferă să aștepte oferte din străinătate pentru fotbaliștii săi. Rămâne de văzut ce va fi mai mare: banul oferit de Becali sau orgoliul lui Hagi.

Tudor Băluță și Ionuț Vînă sunt mijlocașii aleși de Gigi Becali pentru FCSB! Ideal la 19 ani

Gigi Becali se ține de cuvânt și continuă seria de transferuri importante la FCSB. ‘Va mai veni încă un fundaș central și, cred eu, doi mijlocași centrali, din care să aleg 1. Amândoi sunt din campionatul intern, din care să aleg 1 care să joace lângă Nedelcu. Sau poate îi iau pe amândoi”, a anunțat public finanțatorul roș-albaștrilor. FANATIK a aflat din surse sigure cine sunt cei doi mijlocași aleși de patron pentru trupa lui Nicolae Dică. Lista a fost mai lungă, dar ei sunt preferații. Este vorba de Tudor Băluță și de Ionuț Vînă, ambii jucători la Viitorul lui Hagi.

Tudor Băluță naționala României
Tudor Băluță a ajuns să joace pentru naționala de seniori a României, iar Gigi Becali nu vrea să îl scape printre degete

Despre interesul lui Gigi Becali pentru Băluță, FANATIK a scris încă din luna septembrie, atunci când finanțatorul plănuia să îl cumpere și să îl mai lase la actuala sa echipă până în vară. Evoluții tot mai bune ale mijlocașului l-au determinat însă pe Becali să schimbe strategia. De teamă să nu îl piardă în fața vreunei oferte din străinătate, mai ales că puștiul de 19 ani a intrat serios în circuitul primei reprezentative a României, patronul stelist e decis să încerce lovitura în următoarele săptămâni.

Și Ionuț Vînă l-a convins! E tehnic și rapid, cum îi place lui Becali

Acum ceva timp, volubilul șef al roș-albaștrilor dezvăluia că a pus ochii pe Ionuț Vînă. “Am ceva în vizor, dar nu sunt convins de el. E în Liga 1 şi e român, dar nu sunt convins de el. E Vînă de la Viitorul, dar nu sunt convins de el”, afirma Gigi Becali. Timpul a trecut și Vînă s-a dovedit a fi unul dintre cei mai constanți fotbaliști din campionat. Tehnic și rapid, așa cum a afirmat Becali că dorește să fie un mijlocaș, jucătorul a dictat legea la Viitorul și a devenit coordonatorul de joc de care “Regele” avea nevoie.

Ionuț Vînă se uită la minge
Ionuț Vînă a crescut enorm în calitate în ultima perioadă și este pe lista celor de la FCSB

Interesant este că patronul FCSB a evitat să facă publice numele celor doi mijlocași pe care i-a ales pentru a-l ajuta pe Nicolae Dică în lupta pentru titlu. Motivul pentru care a ales să facă acest lucru este cât se poate de simplu. Becali nu vrea să îi dea motive de supărare nașului Gică Hagi, cu care se află într-o relație oricum destul de tensionată. Mai mult, așa cum FANATIK a anunțat, Hagi nu mai vrea să vândă jucători către FCSB. În acest context, pentru a evita îngreunarea negocierilor pentru cele două ținte fixate, latifundiarul din Pipera a dorit să păstreze discreția.

900.000 de euro este cota lui Tudor Băluță conform transfermarkt

750.000 de euro este cota lui Ionuț Vînă conform transfermarkt