Fotbal intern

Tudor Băluță, transferul din iarnă al lui Gigi Becali! A discutat deja cu Hagi!

07.09.2018 | 10:48
Tudor Baluta transferul din iarna al lui Gigi Becali A discutat deja cu Hagi

Tudor Băluță este transferul despre care Gigi Becali vorbea zilele trecute că vrea să îl facă în pauza de iarnă. Mijlocașul defensiv al celor de la Viitorul Constanța este pe placul finanțatorului de la FCSB, care l-a mai lăudat în câteva rânduri.

Deși Meme Stoica declara că ar dori ca Becali să nu mai aducă jucători pe bandă rulantă, tocmai pentru ca echipa să se omogenizeze și să nu mai fie atâtea permutări, patronul are alt plan. FANATIK.RO a aflat că, în planul lui Becali, Tudor Băluță ar fi o piesă extrem de importantă. Iar această mutare nu are nicio legătură cu o eventuală renunțare la Hristo Zlatinski.

Tudor Băluță e transferul dorit de Gigi Becali! „Deja știu ce fac în iarnă!”

MM Stoica știe că eu voi cumpăra 200-300 de jucători până când găsesc tot ce e mai bun. Opinia lui e alta. Dar eu așa am reușit să nu intru în faliment. Porumboiu a băgat 40 de milioane de euro și nu a câștigat o Cupă. Deja știu ce transferuri voi face și în iarnă. Zlatinski rămâne, dar am mai pus ochii pe încă unul”, a declarat Gigi Becali.

Patronul FCSB a pus ochii pe Tudor Băluță de mai mult timp, și chiar s-a exprimat în acest sens. La câteva luni după ce i-a luat de la Viitorul pe Romario Benzar, Florinel Coman și Dragoș Nedelcu, Gigi Becali s-a declarat impresionat și de Tudor Băluță.

„Îmi place de Băluță. Dau banii acum și-l las să mai joace la Viitorul”

Tudor Băluță a împlinit 19 ani în martie, este din Craiova, dar a ajuns de la 15 ani la Academia lui Gică Hagi, fiind transferat de la Școala de fotbal Gică Popescu. Joacă mijlocaș la închidere, exact ce anunță Becali că vrea să aducă în iarnă.

FANATIK.RO a aflat că Becali și Hagi ar fi avut deja discuții în privința acestui transfer, iar detaliile sunt deja puse la punct. Când s-a exprimat vizavi de Băluță, Becali a oferit și varianta mutării. „Dau banii acum și-l mai las să joace la Viitorul până vine la mine. Așa aș face”, suna strategia acestuia.

Încă un transfer al lui Becali de la Viitorul lui Hagi

Aducerea lui Tudor Băluță la FCSB este încă un transfer pe axa Becali – Hagi. Patronul FCSB i-a băgat nașului Hagi în visterie, cel puțin în ultimii 3 ani, aproape 9  milioane de euro. Cel mai scump transfer a fost Florinel Coman (3 milioane de euro), apoi Nedelcu și Florin Tănase (fiecare câte 2 milioane), plus Romario Benzar (1.700.000 de euro).

Tudor Băluță, transferul misterios al lui Becali. Pe Benzar și pe Nedelcu, Gigi i-a prezentat personal la Palat
Tudor Băluță, transferul misterios al lui Becali. Pe Benzar și pe Nedelcu, Gigi i-a prezentat personal la Palat

Urmează Tudor Băluță? „Astea sunt discuţii pe care Gigi Becali le poartă direct cu Gică Hagi, nu cu altcineva. Orice ofertă se ia în calcul şi se analizează, aşa este normal. La noi întotdeauna am luat în calcul două aspecte: interesul jucătorului şi apoi cel al clubului”, spune Cristi Bivolaru, președintele Viitorului.

Tudor Băluță tocmai și-a prelungit pe 10 august 2018 contractul cu Viitorul până la 30 iunie 2023. Tot în aceeași zi au semnat prelungirile angajamentelor Ianis Hagi și Denis Drăguș.

„Cine este cel mai bun dintre Gică Popescu şi Belodedici? Tudor Băluţă!” – Gică Hagi

Îmi place să joc mijlocaş defensiv. Am mult timp mingea, fac ambele faze, mă simt şi mai responsabil, pentru că trebuie să-mi organizez colegii din faţă în momentele defensive. Vorbesc mult pe teren şi mă ascultă, chiar dacă sunt tânăr” – Tudor Băluță

900.000 de euro este cota lui Tudor Băluță pe transfermarkt. În momentul debutului în Liga 1, la 17 ani, acum doi ani, era la 50.000 de euro

8,81 este media cu care Tudor Băluță a luat BAC-ul în această vară, cea mai mare a unui jucător din Liga 1 Betano