Life

Tudor Barbu se mută de la B1 TV la TVR 3. A primit un post de conducere: „Este o mare provocare”

Tudor Barbu, realizatorul emisiunii „Se întâmplă acum”, se mută de la B1 TV la TVR 3, după ce a câștigat concursul pentru un post de conducere la Televiziunea Română.
22.03.2022 | 15:03
Tudor Barbu se muta de la B1 TV la TVR 3 A primit un post de conducere Este o mare provocare
Tudor Barbu se mută de la B1 TV la TVR 3. Sursa foto: Captură YouTube B1 TV
ADVERTISEMENT

Realizatorul TV Tudor Barbu, care moderează emisiunea „Se întâmplă acum” la B1 TV, va părăsi postul TV pentru altul la Televiziunea Română, mai exact la TVR 3.

Tudor Barbu se mută de la B1 TV la TVR 3

Fostul senator de Gorj Tudor Barbu a câștigat concursul pentru poziția de Producător General al canalului TVR 3 din cadrul Societăţii Române de Televiziune, potrivit Paginademedia.ro. Astfel, acesta va prelua coordonarea editorială a postului TV.

ADVERTISEMENT

Prezentatorul a confirmat plecarea de la B1 TV. De asemenea, a mai anunțat că va continua să realizeze emisiunea „Se întâmplă acum” până la finalul acestei luni.

„Este o mare provocare să îţi duci la îndeplinire un proiect amplu, să treci de la a face o emisiune într-un proiect, cum este cazul la B1 acum, la a pune mai multe emisiuni şi produse media într-o grilă şi să colaborezi astfel la statutul de serviciu public al SRTV.

ADVERTISEMENT

Axul central al proiectului este legătura mult mai elaborată şi eficientă dintre un producător şi difuzor de audiovizual – cum este TVR 3 – şi cei care sunt numiţi telespectatori, pentru că asta fac – se uită de la distanţă – şi pe care, dacă mă ajută Dumnezeu ca proiectul să funcţioneze, îi vom transforma în mare măsură la teleparticipanţi la programe.”,  a declarat Tudor Barbu pentru sursa menționată anterior.

Cine este Tudor Barbu

Realizatorul lucrează de cinci ani la B1 TV. Și-a început cariera în televiziune la TVR, înainte de anul 1990, unde a fost funcţionar în arhiva de filmotecă. Ulterior, după 1990, a devenit reporter la redacția de știri, tot la TVR.

ADVERTISEMENT

A realizat o emisiune la postul TVR 2, după care s-a mutat la Tele7ABC. O perioadă a fost producător la Pro TV. A fost membru în în Consiliul de Administraţie al TVR între 2005 și 2007.

Între 2007 și 2012 a realizat emisiunea „Se întâmplă acum” la OTV, fostul post de televiziune condus de Dan Diaconescu.

ADVERTISEMENT

În decembrie 2012 a devenit senator de Gorj, din partea PP-DD. Patru ani mai târziu, Tudor Barbu a candidat din nou pentru postul de senator, din partea PNL, dar nu a mai ajuns în Parlamentul României. O perioadă a fost și co-președinte PNL Gorj.

ADVERTISEMENT
Tags: