News

Tudor Chirilă, anunț surprinzător: “Voi ieși în stradă alături de sectorul cultural”

30.03.2021 | 21:18
Tudor Chirila anunt surprinzator Voi iesi in strada alaturi de sectorul cultural
ADVERTISEMENT

Tudor Chirilă, cunoscut artist, a oferit marți, prin intermediul unui live pe Facebook, un anunț foarte surprinzător, declarând că: “voi ieși în stradă alături de sectorul cultural. Solicit compensație din partea statului pentru lunile în care nu am putut să muncesc”.

Chirilă s-a remarcat prin comentarii dese pe teme civice și politice, comentând după alegerile parlamentare din decembrie 2020 că românii își merită soarta, deoarece nu au ieșit la vot.

ADVERTISEMENT

Artistul a protestat în preajma Crăciunului, în Piața Victoriei, împotriva numirii lui Sorin Cîmpeanu la Ministrul Eduacției.

Tudor Chirilă, anunț surprinzător: “Voi ieși în stradă”

“Și eu am mari probleme cu restricțiile, eu sunt un privilegiat care a pus niște bani deoparte, să supraviețuiesc și am făcut niște lucruri anul trecut, alături de colegii mei din formație, care ne-au permis să supraviețuim.

ADVERTISEMENT

Suntem mai mult decât îndreptățiți să cerem compensare și sunt frustrat că domnul președinte Iohannis și domnul prim-ministru Cîțu nu au niciun fel de empatie față de această problemă.

Dacă ies în stradă și probabil la asta se va ajunge, alături de oamenii din sectorul cultural, o voi face respectând distanțarea. Voi face asta pentru a cere compensare pentru lunile în care statul nu m-a lăsat să muncesc. Nu să strig ‘jos masca’, nici să mă las manipulat de un partid sau de altul.

ADVERTISEMENT

Nu am ieșit niciodată în stradă pentru că m-a scos vreun partid, dimpotrivă mereu am fost în stradă împotriva unui partid, unui stat incompetent sau unor abuzuri.

Nu eu m-am aliat vreodată cu vreun partid, ci partidele au încercat să capitalizeze pe baza mișcărilor de stradă așa cum au făcut USR și PNL pe protestele împotriva OUG 13.

ADVERTISEMENT

Nu aș fi putut să fiu în stradă la protestele de ieri pentru că am ales o altă cale. Aș vrea iar să aduc aminte că nu au fost violențe când am ieșit eu în stradă.

Ba da, au fost, mi-aduc aminte că au fost violențe când au venit galeriile și s-au bătut cu jandarmii, iar protestatarii au încercat să se izoleze.

Noi când am fost 600.000 de oameni în toată țara, nu 2.000 câți au fost ei ieri, am crezut că mereu violența nu va rezolva situația.

Eu nu pot să mă duc în stradă să îmi calc principiile. De când a început această pandemie, am ales să cred că virusul există.

Cercul s-a restrâns în jurul meu, am prieteni care au avut covid cu faze nasoale, avem cunoștințe care au decedat, avem oameni în breaslă care au murit, ultimul fiind Adi Bărar de la Cargo.

Nu spun că toate măsurile sunt normale…putem comenta despre coerența și logica măsurilor, dar nu putem comenta referitor la faptul că niște medici sunt suprasaturați la ATI.

Suntem unii frustrați că nu mai câștigăm cât câștigăm, dar culmea, nu am văzut ieri în stradă oameni din sectorul cultural și Horeca, cele mai afectate. Suntem supărați că nu mai putem să mergem la o beție, să ne vedem amanta.

Hai să ne gândim cum era în război, la foamete, prin comparație. Este un mare sentiment de frustrare și eu pot să-i înțeleg pe toți cei care nu mai pot. Și mie îmi vine să dau cu masca de pământ” a declarat Tudor Chirilă printr-un video pe Facebook.

ADVERTISEMENT