Life

Tudor Chirilă, atac fără precedent la adresa Guvernului: „Ți se interzice să muncești”

Tudor Chirilă este foc și pară pe guvernanți. Artistul i-a acuzat de iresponsabilitate pentru felul în care a tratat lucrătorii din domeniul culturii.
19.07.2021 | 18:35
Tudor Chirila atac fara precedent la adresa Guvernului Ti se interzice sa muncesti
ADVERTISEMENT

Tudor Chirilă este cunoscut pentru opiniile sale vehemente atunci când ceva îl deranjează, mai ales dacă este vorba despre politicieni.

Nu și-a ascuns niciodată crezurile și i-a taxat pe toți, indiferent de culoarea politică. Cântărețul este supărat și dezgustat pentru modul în care cei din fruntea României au gestionat situația financiară a țării în pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Chirilă spune că nu a primit niciun ajutor de la stat și că este de neacceptat felul în care autoritățile își tratează cetățenii. Juratul de la Vocea României și solistul trupei Vama a spus că artiștilor li s-a interzis, de fapt, dreptul la muncă.

Tudor Chirilă, despre situația artiștilor în pandemie

Tudor a acordat un interviu pentru platforma PRO TV PLUS în care a vorbit despre cea mai dură perioadă pentru artiști. Chirilă a povestit și cum a fost revenirea în prim plan după un an de izolare.

ADVERTISEMENT

„Avem un Guvern care nu a contribuit cu nimic la ajutorarea celor care nu s-au calificat la o indemnizație de drepturi de autor. Pentru că industria culturală este făcută din foarte multe forme de organizare.

Și chestia asta rămâne. Această rușine rămâne pentru că o categorie profesională căreia i se interzice să muncească în orice fel de democrație trebuie compensată.

ADVERTISEMENT

Aici nu e vorba de nimic altceva. Nu e vorba de a cerși. E vorba că dacă plătești taxe și ți se interzice să muncești trebuie să fii compensat”, a declarat Tudor Chirilă.

Unul dintre cei mai vizibili artiști din România

După cum precizam mai sus, nu este prima oară când Tudor Chirilă se ia de autorități. Vedeta PRO TV a fost vehementă de fiecare dată când nu i s-a părut corect drumul pe care îl urmau guvernanții.

ADVERTISEMENT

Cele mai multe critici le-a adresat guvernelor pesediste, artistul ieșind în stradă la proteste alături de mișcarea Rezist. De altfel, solistul trupei Vama a fost multă vreme considerat unul dintre cei mai importanți formatori de opinie. Ideile sale au prins în rândul celor care au ieșit în stradă pentru schimbare.

Tudor Chirilă este unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți muzicieni din România. Faima lui a început în urmă cu mai bine de 15 ani, când cânta în Vama Veche. Trupa a cunoscut o scindare. Din ea s-au făcut apoi alte două formații: Trupa Veche, respectiv Vama.

Totodată, Chirilă este unul dintre cei mai apreciați jurați din show-urile de talente. Face parte din proiectul Vocea României.

 

ADVERTISEMENT