Life

Tudor Chirilă, atac virulent la adresa românilor care n-au ieșit la vot: „Ne merităm soarta”

06.12.2020 | 22:05
Tudor Chirila atac virulent la adresa romanilor care nau iesit la vot Ne meritam soarta
ADVERTISEMENT

Tudor Chirilă a lansat un atac virulent la adresa românilor care nu s-au deplasat la secțiile de votare. Artistul i-a îndemnat pe români să iasă la vot, însă rezultatele acestui exit-poll lasă de dorit. 

Juratul de la „Vocea României” este profund dezamăgit de situația actuală din țară și de faptul că prezența la vot a fost mult mai redusă decât la alegerile de acum patru ani. Mai mult, acesta afirmă că ne merităm soarta, din moment ce milioane de persoane nu s-au prezentat la urne.

ADVERTISEMENT

Tudor Chirilă are un puternic simț civic și are grijă să facă apel la români de fiecare dată când sunt alegeri. De data aceasta, se pare că vorbele cântărețului nu au avut efect, dat fiind prezența la urne.

Tudor Chirilă, atac virulent la adresa românilor care n-au ieșit la vot

Tudor Chirilă este dezamăgit de soarta alegerilor parlamentare din acest an și este convins că românii merită ceea ce li se întâmplă. Pentru multe persoane, votul nu este atât de important, astfel că aleg să nu se implice deloc, fapt ce l-a revoltat pe fostul solist de la Vama Veche.

ADVERTISEMENT

„PSD conduce în lupta pentru Parlament. Ne merităm soarta. Să stăm acasă că-s toți o apă și un pământ, nu-i așa? Nici în visele cele mai frumoase nu visa PSD că după ce și-a bătut joc de țara asta cum a vrut o să-l facă absenteiștii fruntaș. Pam-pam!”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook, cu două ore înainte de închiderea urnelor.

Mesajul cântărețului a primit sute de comentarii din partea urmăritorilor care au aceeași părere, dezamăgiți de refuzul oamenilor de a vota.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Tudor Chirilă a postat un clip video în care încearcă să-i mobilizeze pe cei tineri să meargă la vot, cu câteva ore înainte de închiderea urnelor. Acesta a explicat că în țările vestice prezența la vot este mult mai mare decât în România, ceea ce denotă că oamenilor le pasă de viitorul țării lor.

„Mai am un singur mesaj. Promit că termin această suită de mesaje care încearcă, din partea mea, să mobilizeze lumea să-și exercite dreptul și – aș zice – obligația de a vota. Și mă adresez aici generației 18-35, poate chiar 40, și să le spun așa: toată lumea cochetează cu plecatul din România, pe bună dreptate, dar aș vrea să nu uităm un singur lucru.

ADVERTISEMENT

În toate țările alea în care tuturor ne-ar plăcea să trăim, pentru că oferă condiții mai bune și un stat mai corect față de cetățean, și care ajută cetățeanul, nu-l împiedică să trăiască. Toate țările alea au o prezență la vot, la alegerile pentru Parlament, peste 40-45%, în general, fie că e vorba de Germania, de Franța, de Norvegia, de Danemarca, de Belgia. Toate țările alea.

Noi acum, cu patru ore înainte să se termine votul, suntem la 25%. Cum ar fi să discutăm după ce avem o prezență la vot de 45%? Visezi să pleci în țări în care o prezență de 45% înseamnă că oamenilor le pasă. Eu nu cred că un tânăr la 18 ani sau la 25 de ani a apucat să fie dezamăgit de ultimii 30 de ani petrecuți în România. Nu de alta, dar nu i-a petrecut.”, a spus juratul de la Pro TV.

Prezența la vot la alegerile parlamentare din 2020 a fost de 31,84%, față de 39,42% la alegerile din 2016.

ADVERTISEMENT