Life

Tudor Chirilă, mesaj la concertul We Are One pentru ucrainienii fugiți din fața războiului pornit de Rusia: ”Iubirea este singura benzină”

Urcat pe scena concertului umanitar We Are One pentru ucrainienii fugiți din fața războiului pornit de Rusia, Tudor Chirilă a avut un mesaj plin de empatie pentru refugiați.
13.03.2022 | 10:34
Tudor Chirila mesaj la concertul We Are One pentru ucrainienii fugiti din fata razboiului pornit de Rusia Iubirea este singura benzina
Tudor Chirila, mesaj plin de empatie pentru refugiații din Ucraina / Foto: Facebok
ADVERTISEMENT

Tudor Chirilă și trupa lui, Vama, a urcat pe scena concertului We Are One, iniţiat de SAGA Festival şi prezentat de Andreea Esca, Andi Moisescu, Ana Moga şi Dan Finţescu. Momentul recitalului trupei a fost completat și de un mesaj din partea artistului care și-a exprimat sprijinul total pentru ucrainienii alungați de război din țara lor.

Tudor Chirilă, mesaj pentru ucrainieni de pe scena concertului We Are One

Concertul care a reunit artişti români şi internaţionali precum Armin Van Buuren, Tom Odell, artista ucraineană Jamala, Inna, Carla’s Dreams, Spike, Grasu XXL, Anda, Delia, Guess Who, Irina Rimes, Vama, Antonia,  Lidia Bubble, Feli, DJ Project, Alina Eremia, Otilia Bilionera și mulți alții s-a ținut pe Arena Națională.

ADVERTISEMENT

Cel mai mare concert umanitar de până acum, din România, a ținut timp de opt ore și a strâns aproape patru milioane de lei, toți banii urmând să fie donați către Crucea Roșie pentru ajutorarea refugiaților de război din Ucraina.

Tudor Chirilă a ținut să transmită, în timpul concertului, și un mesaj celor care au contestat implicarea artiștilor în ajutorarea ucrainienilor, existând voci care au criticat gestul făcut pentru oamenii care s-au trezit alungați de războiul pornit de Rusia.

ADVERTISEMENT

Tudor Chirilă: ”Noi nu ajutăm ucraineni, noi ajutăm oameni”

Mesajul lui Tudor Chirilă a fost unul cât se poate de clar cu privire la implicarea sa și a celorlalți artiști. Cântărețul a explicat, printre altele, că a ajuta oamenii este o datorie de suflet pentru toată lumea, situația milioanelor de oameni fugiți din calea războiului fiind una critică.

“Noi suntem Vama şi vă mulţumim că sunteţi în seara asta aici. Mulţumim tuturor artiştilor care s-au urcat pe scenă în seara asta. Cel mai mare criminal din istorie a fost, după părerea mea, Iosif Vissarionovici Stalin, care a spus că, după un milion de morţi, e statistică. În Ucraina avem peste un milion de refugiaţi.

ADVERTISEMENT

Deci, din punctul de vedere al lui Stalin, ei sunt statistică, ei nu contează, sunt numere! Stadionul ăsta, pentru ei, e un număr. 3 milioane de români au fost deportaţi în timpul sovietizării României. E bine să ştim lucrurile astea, pentru că istoria înseamnă şi trecut, nu doar prezent.

 Iar cine spune că de ce sunt ajutaţi, acum, ucrainenii… Nu-i adevărat, 350.000 de români au dat bani pentru un spital, Dăruieşte Viaţă, Spitalul Marie Curie. Dar, în acelaşi timp, noi nu ajutăm ucraineni, noi ajutăm oameni, fraţilor! Sunt oameni!”, a spus Tudor Chirilă, citat de OK Magazine.

ADVERTISEMENT

Tudor Chirilă critică războiul pornit de Rusia împotriva Ucrainei

Mai mult, între melodiile cântate pe scenă în cadrul concertului umanitar, solistul trupei Vama, Tudor Chirilă a atras atenția că războiul nu este niciodată o soluție și că cei care suferă sunt oamenii.

“Credem, în continuare, că iubirea este singura benzină, singurul motor care poate să împingă lumea asta înainte şi noi, românii, crede dă ştim foarte bine ce înseamnă să nu te iubească cei care ne conduc. Noi ştim asta. Aşa că acum trebuie să ne gândim la nişte oameni care nu sunt iubiţi şi care nu mai au nici casă, nici ţară.

Războiul nu e o soluţie. N-a fost niciodată. Din păcate, va trebui să mai aşteptăm până să nu mai fim statistici, şi să fim destine. Şi oameni”, a mai spus Tudor Chirilă.

ADVERTISEMENT